Gepassioneerde wielersponsor Harrie Löwik (77) overleden
Ter Illustratie - foto: Cor Vos
donderdag 26 oktober 2023 om 09:40

Gepassioneerde wielersponsor Harrie Löwik (77) overleden

Harrie Löwik is woensdagochtend op 77-jarige leeftijd overleden. De ondernemer, die meubelzaak Löwik Meubelen tot een begrip wist te maken, was als trouwe wielersponsor een bekende naam in het Nederlandse wielrennen.

Harrie Löwik was in de jaren tachtig zelf actief renner, maar verwierf binnen de wielersport pas echt bekendheid als geldschieter van een bekende Nederlandse formatie, onder meer onder de naam Giant-Löwik en Löwik-Tegeltoko.

Latere profwielrenners als Tom Stamsnijder, Tom Veelers, Joost Posthuma, Bram Tankink, Robert Gesink, Bauke Mollema en Kirsten Wild werden in hun beginjaren gesteund door de gepassioneerde Löwik. Zijn zoon Gerben, jarenlang profwielrenner bij onder meer Rabobank en Vacansoleil, begon zijn carrière eveneens bij de Löwik-ploeg.

Löwik Senior sponsorde ook decennia lang wielervereniging AWV De Zwaluwen. Harrie Löwik was als wielerliefhebber ook vaak aanwezig op de koers. De laatste jaren ging zijn gezondheid achteruit. Woensdag overleed hij in zijn woonplaats Tubbergen.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
26 oktober 2023 11:15
Voor meubelen rij je toch naar Vriezenveen!
Rust in vrede.
26 oktober 2023 12:26
Geweldige man, superbetrokken naar de renners. Rust in vrede Harrie!
26 oktober 2023 15:21
Rip en heel sterkte familie Lowik

Reacties zijn gesloten.