George Bennett: “Voorbereid op Californië met Tour in achterhoofd”

maandag 13 mei 2019 om 15:53
George Bennett: “Voorbereid op Californië met Tour in achterhoofd”

foto: Cor Vos

George Bennett is afgelopen nacht begonnen aan de Tour of California. Het doel van de Nieuw-Zeelandse kopman van Jumbo-Visma is de eindzege, maar hij heeft zich niet specifiek voorbereid op de Amerikaanse koers. “Ik ben hier absoluut om te winnen, maar ik heb mij ook voorbereid met de Tour in het achterhoofd”, zegt Bennett tegen CyclingTips.


“Ik heb geen dingen gedaan die veel intensiteit eisen, slechts een sessie waarin ik een zware inspanning heb gedaan. Dat was op zeeniveau in Santa Rosa”, legt Bennett uit over zijn trainingsstage op hoogte in Boulder. Hij heeft vooral aan kracht gewerkt. “Ik heb mijn trainingsschema aangepast aan het weer en heb goed kunnen rijden, maar nooit te diep.”

Bennett doet dat vooral omdat het lastig is om te pieken én in de Tour de France te pieken. “Ik heb genoeg gedaan om er nu goed voor te staan en mee te doen. Nu ik er ben is de focus honderd procent op winnen gericht. Ik wil graag zien of ik goed genoeg ben”, kijkt hij vooruit.

‘Voorkeur aan programma Tour-Vuelta’
Vorig jaar was Bennett nog actief in de Giro d’Italia en werd hij achtste. “Het is een speciale wedstrijd, maar het past mij niet echt. Er zijn veel tijdritten, veel overgangsritten en slecht weer. Niet dat dat een groot issue is, maar het is niet aangenaam. Californië stelt mij in staat om de Tour goed te rijden. Het stelt mij in staat om de Vuelta te rijden en dat opent deuren. Ik geef de voorkeur aan dit programma”, aldus de kopman van Jumbo-Visma.

“In de Tour zal in bidonnen halen”, doelt Bennett op zijn helpersrol voor kopmannen Steven Kruijswijk en Primoz Roglic daar. “Zij gaan voor het klassement. Dat hangt wel af van hoe Roglic uit de Giro komt, maar die gast… Niets kan hem stoppen. Vorig jaar was ik achtste in de Giro en zij vierde en vijfde in de Tour. Ik heb dus de derde plek op de ladder. In de Tour ben ik helper en in de Vuelta rijd ik voor het klassement.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Koen35 13 mei 2019 om 16:06

Toch wel interessant wat Bennet hier zegt, TJV heeft juist zo veel mogelijk proberen te zeggen dat Roglic voor ritzeges gaat terwijl hij hier nu zegt dat hij voor een klassement gaat een Dumoulintje??

Witte Trui 13 mei 2019 om 16:12

Hij zegt ook dat gekeken wordt hoe die uit de Giro komt. Logisch eigenlijk.
Wel mooi om te zien dat een renner met duidelijke klassementsambities, gewoon de bereidheid heeft bidonnetjes te halen voor zijn ploegmaats. Tot op heden lijkt de ploegleiding goed in staat tot people management en knappe programma’s in elkaar draaien.

kelderfan 13 mei 2019 om 17:48

Hij zegt ’t goed, dat hij in de TdF de derde man is achter Kruijswijk en Roglic, zeker nu Gesink er waarschijnlijk niet bij is. In de Vuelta kan hij met Kruijswijk kijken hoever hij kan rijken. In de ToC moet hij toch weer mee kunnen doen om de zege.

Borsje 13 mei 2019 om 20:23

Heeft ie nou nog steeds last van steken in zijn zij of niet? Is er al iets bekend na 2 jaar onderzoek?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.