Geen topnotering voor Jumbo-Visma in proloog Tour Down Under

dinsdag 17 januari 2023 om 14:28
Geen topnotering voor Jumbo-Visma in proloog Tour Down Under

Rohan Dennis in actie - foto: Cor Vos

Jumbo-Visma heeft dinsdag tijdens de proloog van de Tour Down Under 2023 geen top 10-notering uit de brand kunnen slepen. Kopman Rohan Dennis reed naar de vijftiende plaats en was daarmee de beste renner van Jumbo-Visma in de daguitslag.

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

De proloog werd in wisselende omstandigheden verreden. De eerste renners reden nog droog, maar daarna trok er een zomerse bui over Adelaide. Dat was vooral in het voordeel van de vroeg gestarte renners en dus ook Alberto Bettiol, de uiteindelijke ritwinnaar. De mannen van Jumbo-Visma kwamen er niet echt aan te pas, al wist Dennis met een vijftiende plek (op 17 seconden van Bettiol) wel de schade te beperken.

Dennis heeft dus nog altijd uitzicht op een goed klassement. “Daar gaan we nog steeds vol voor. Rohan eindigt vandaag als vijftiende en staat dus nog steeds tussen de top van het klassement. Hij reed een degelijke race tegen de klok. De komende vijf dagen zijn stuk voor stuk belangrijk en we zullen alert moeten blijven op de kansen die gaan komen. Rit drie en vijf zijn op papier het verraderlijkst, maar zoals gezegd kan er iedere dag van alles gebeuren”, geeft ploegleider Addy Engels aan.

Tim van Dijke 
Tim van Dijke leek overigens wel op weg naar een top 10-klassering, maar een schuiver in een gladde bocht gooide roet in het eten van de Zeeuw. Van Dijke reed de proloog nog wel uit, maar was logischerwijs kansloos voor een goede klassering. Engels: “Tim was inderdaad heel goed bezig. Een ongeluk zit in een klein hoekje, zo zie je maar weer. Gelukkig kon hij zijn weg wel vervolgen.”

“Het is jammer dat niet iedereen kon starten in gelijke omstandigheden. Door een flinke hoosbui ontstonden er vandaag relatief grote tijdsverschillen. Dat is voor het complete deelnemersveld toch wel een aderlating, maar dat is nu eenmaal de situatie. Daar kunnen we niets meer aan veranderen”, besluit Engels.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Wheely 17 januari 2023 om 15:19

De eerste pannenkoeken…

2
xistnc 17 januari 2023 om 17:38

Nou, geloof maar gerust dat luipaard xevarhor de eerste boze mail alweer aan het typen is richting de ploeg.

0
Cen Morawec 17 januari 2023 om 19:22

Zonder tijdrit expertise en kennis van Tom Dumoulin was dit te verwachten. Maar zo snel na zijn vertrek had ik het niet verwacht.

-1
Maillot à Pois 17 januari 2023 om 20:46

Een beetje een voorbarige conclusie voor een korte, atypische tijdrit waar Dennis in de regen reed en Van Dijke tegen de grond ging.

0
Grote Plateau 17 januari 2023 om 14:48

redalert, REDALERT!

-6

Headlines

Populair

Materiaalzone