Gebroken sleutelbeen voor Impey na val in Luik-Bastenaken-Luik

maandag 24 april 2017 om 15:32
Gebroken sleutelbeen voor Impey na val in Luik-Bastenaken-Luik

foto: Sirotti

Daryl Impey heeft bij een val in Luik-Bastenaken-Luik zijn sleutelbeen gebroken. Dat bracht een scan vandaag aan het licht. De Zuid-Afrikaan van Orica-Scott wordt morgen geopereerd.

Impey won dit seizoen een etappe in de Ronde van Catalonië en werd ruim een week geleden achttiende in de Amstel Gold Race. Het is niet duidelijk hoe lang hij aan de kant staat.

De 32-jarige renner moet in ieder geval een streep zetten door de Tour of Yorkshire, die vrijdag van start gaat.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Dag Otto Lauritzen 24 april 2017 om 15:43

Ik was er bij. Heel dicht bij: klik.

0
xistnc 24 april 2017 om 15:59

Misschien reed Orica daarom zo’n vreemde koers? Een vroege aanval van Gerrans, een woekerende Kreuziger, knechten voor Valverde, etc.

0
HoofdIsVrij 24 april 2017 om 16:12

Ik vind die aasgieren met fotocamera’s die op een gevallen renner duiken vrij walgelijk, of het nou part of the job is of niet.

0
Dag Otto Lauritzen 24 april 2017 om 16:24

@HoofdIsVrij: Ik had zo’n reactie wel verwacht. Ik fotografeer al jaren alle klassiekers (incl. bijv. Strade Bianche,) alsook Giro en soms de Tour en Eneco. Noem het een uit de hand gelopen hobby. En ik probeer dan ook altijd zoveel mogelijk te variëren en zoveel mogelijk aspecten van de koers in beeld te brengen zonder daarbij alleen maar close-ups of cliché-shots te nemen die iedereen neemt. Hij lag naast mij, werd onmiddellijk geholpen en probeerde onmiddellijk recht te staan. Als dit een Valverde overkomt dan brengt een televisiecamera dat ook in beeld net om het verslag van de wedstrijd compleet te maken. Los daarvan heb je recht op je mening. Het voelde vreemd maar niet onwezenlijk. Het is niet dat hij roerloos bleef liggen en er geen bijstand/hulp was. Al zal je dat allemaal wel slappe argumenten/excuses vinden gezien de duidelijke bewoording in je reactie.

0
Mathieu Moller 24 april 2017 om 16:50

Dat viel me in de Amstel ook op toen Gasparotto viel. Nog voordat er een arts of ploegleider in de buurt was, zaten al 3 fotografen naast hem gehurkt. Dit werd dan ook nog in beeld gebracht door de cameramotor, dus eigenlijk waren het er minstens 4. Ik kan me gewoon niet voorstellen dat dat is waar je dan als renner op zit te wachten, maar waarschijnlijk zijn de wensen van een pijnlijdende renner op zo’n moment ondergeschikt aan de sensatiefactor.
Als je daar toevallig al stond en als er al hulp is, vind ik het prima om een fotootje te maken, maar zeker als de renner er echt slecht aan toe is, vind ik het wel wat vreemd.

0
Dag Otto Lauritzen 24 april 2017 om 16:57

Da's dus wat ik wou duidelijk maken. De dokter was er binnen de 30 seconden bij. Ik stond nog te trillen op mijn benen. Er werd hem door de dokter en volgwagen direct gevraagd of een ambulance nodig was en hij antwoordde meteen dat het niet nodig was. Zijn fiets was weggenomen van de weg etc. Het duurde enkele minuten voor hij recht probeerde te staan en ik heb vanop een respectabele afstand een foto genomen.

0
Chaba 24 april 2017 om 17:03

Ik vind het goed gelukte foto, dank voor het delen. Het legt ook de pijnlijke kant van het wielrennen vast en de tegenslag waarmee wielrennen gepaard gaat. Ik zie niet in waarom je dit niet zou fotograferen. Je toelichting is helder.

0
reusjen 24 april 2017 om 17:38

@mathieu moller.
Die fotograven zijn daar om foto’s te maken en de cameraman om te filmen. Zij zijn niet degene met de medische kennis om iemand weer op te lappen. Ik snap dat als elke seconde telt ze ook een verantwoordelijkheid hebben en die moeten nemen maar verder kunnen mensen zonder verstand van zaken maar beter van de renners afblijven. Als het goed is, medische hulp, dan wel een EHBO-er, nooit ver weg.

0
nederbelg 24 april 2017 om 20:36

@Dag Otto
Hoe toepasselijk dat je nickname bij mij meteen een andere val oproept: die van Dirk Dewolf en Lauritzen zelf op het fameuze WK in Japan in 1990.
Maar merkwaardiger: toen ik wilde checken als hoeveelste Lauritzen die dag uiteindelijk nog eindigde (pas 39ste!), las ik dat hij met wielrennen begon als revalidatie na een parachutesprong waarbij zijn parachute niet goed openging en hij in een boom belandde. Dat verhaal was me volledig onbekend.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone