Froome van start in Cadel Evans Great Ocean Road Race: “Onze puncheurs helpen”

maandag 23 januari 2023 om 08:51
Froome van start in Cadel Evans Great Ocean Road Race: “Onze puncheurs helpen”

foto: Cor Vos

De Cadel Evans Great Ocean Road Race staat zondag 29 januari pas op het programma, maar de selectie van Israel-Premier Tech is al bekend. Chris Froome blijkt de WorldTour-eendaagse ook aan zijn programma te hebben toegevoegd. De viervoudig Tourwinnaar zal vooral een ondersteunende rol hebben, vertelt hij op de site van de organisatie.

“Het is een zware wedstrijd, met altijd een flinke schifting in de finale”, weet Froome, die in 2017 ook al eens aan de start stond van de Australische koers. “Ik ga proberen om onze puncheurs Corbin Strong en Dayl Impey zo goed mogelijk te helpen.” De Brit reed vorige week de Tour Down Under, die hij als 117de afsloot. Volgende maand zal hij aan de start staan van de Tour du Rwanda (29-26 februari). Hoe de rest van Froome zijn seizoen eruit zal zien, is nog niet bekend, maar hij heeft al wel laten weten graag deel te nemen aan de Tour de France.

Naast Froome, Strong en Impey, beschikt Israel-Premier Tech in de Cadel Evans Great Ocean Road Race ook over Simon Clarke, de nummer twee van het afgelopen Australisch kampioenschap. Verder bestaat de selectie uit Taj Jones, Sebastian Berwick en de Canadees Derek Gee.

voor

Dit artikel delen:

6 Reacties

nattezums 23 januari 2023 om 09:31

Je kunt alles zeggen van die gast. Maar een betonnen wil heeft ie wel. Lijkt zich niet te groot te voelen voor het helpen van z’n ploegmaats trouwens… hij probeerde Strong nog terug te rijden na een valpartij in de TDU. Siert m wel. Ik gun m wel een etappezege dit jaar.

2
Thoin 23 januari 2023 om 10:29

Absoluut, had makkelijk kunnen stoppen na die doodsmak. Met 7 eindezeges in GT’s had niemand hem dat kwalijk genomen. Maar kennelijk koerst hij gewoon graag. Mooi om te zien!

0
Romāns Vainšteins 23 januari 2023 om 10:38

6 eindzeges.

Die van de puffer magie houden maar van die van Cobo blijft ie af!

0
Mooie Sjors 23 januari 2023 om 10:49

Het knappe van Froome is hoe lang hij aan de top heeft gestaan in de mentaal en fysiek slopende bezigheid van het winnen van grote rondes. Eigenlijk van de Vuelta 2011 tot aan zijn horrorval in 2019 draaide hij mee aan de top. Terwijl de generatie die na hem kwam met Quintana, Dumoulin, Aru, Pinot, Bardet, Landa en co er niet is in geslaagd hem van de troon te stoten.

Nu is het natuurlijk wel al 4 jaar dat hij geen schim meer is van die rondemachine van weleer. Je kan het knap vinden dat hij blijft verder rijden, of het net afbreuk vinden doen aan de kampioen die hij was. Ik heb er niet echt een uitgesproken mening over, maar je stelt terugkijkend wel vast hoe verduiveld moeilijk het is om zo lang aan de top te blijven als Tour-pretendent.

1
Pietspeed 23 januari 2023 om 21:01

Eigenlijk non-news. Deze kerel ondanks z'n 'betonnen' wil, immer positivo air en liefde voor de koers rijdt feitelijk sinds zijn mega crash geen deuk meer in een pak boter. Casseert wel nog €4 a 5 miljoen per jaar als zgn levende legende. Wie zou er niet jaarlijks voor zo'n bedrag tekenen?! Grappig overigens mocht na z'n carrière de beerput via 'doc Freeman 30 zakken' bijvoorbeeld open gaan hoe Froomie z'n zeges bijeen heeft geharkt. Dan is ie de poet zo weer kwijt.

https://www.reuters.com/lifestyle/sports/ex-british-cycling-doctor-freeman-loses-appeal-against-medical-ban-2023-01-16/

0
bert-66 24 januari 2023 om 12:36

En elke scheet die Froome laat is nieuws, dus z’n ploeg betaald graag…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone