Freddy Ovett verrast in vierde rit Virtual Tour de France

zondag 12 juli 2020 om 16:55
Freddy Ovett verrast in vierde rit Virtual Tour de France

foto: ASO

Freddy Ovett is de verrassende winnaar geworden van de vierde etappe van de Virtual Tour de France. De Australische Zwift-specialist van Israel Start-Up Nation had de beste sprint in de benen van een kopgroep die zich laat vormde. Nick Schultz (Mitchelton-Scott) werd tweede, voor Michael Valgren (NTT Pro Cycling).

Na een vroege aanval van Daniel Turek dunde het peloton flink uit op de eerste klim van de dag. Ook Ryan Mullen probeerde nog te ontsnappen, maar dat lukte hem niet. Het kwam dus aan op de laatste klim, waarvan de top op vier kilometer van de finish lag.

Een groepje met Lawson Craddock, Michael Gogl, Michael Valgren, Nick Schultz, Freddy Ovett, Daniel Turek en William Clarke vond elkaar over de top en bouwde in de afdaling een voorsprong op van tien seconden. Zij behielden die voorgift en gingen sprinten om de zege. In de spurt zette Freddy Ovett op het juiste moment zijn power-ups in, waarmee hij de rest een hak zette en de zege greep.

Er wordt in de Virtual Tour de France niet gestreden om individuele klassementen, maar ieder klassement is een ploegenklassement. De punten van de rensters in de daguitslag worden opgeteld per ploeg. NTT Pro Cycling blijft aan kop in het algemeen klassement, met 263 punten. Rally Cycling volgt met 188 punten, Trek-Segafredo is derde met 162 punten.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Fred Postma 12 juli 2020 om 17:08

Nooit van gehoord! Bestáát deze persoon wel in het echt ? Is dit misschien de virtuele zoon van olympisch hardloopkampioen Steve Ovett ?

0
RubenAV 12 juli 2020 om 23:15

Het is zelfs zijn real-life zoon!

0
LB108 12 juli 2020 om 17:13

Dit is echte omgekeerde wereld. Ploegen die er in echte koers nauwelijks toe doen doen hier iedere keer voorin mee (Israel, NTT,..) en winnen dan nog met de onbekenste namen en ploegen die vaker winnen zien we hier niet. Is dit om hen ook eens iets te gunnen?

0
josemanuelfuente 12 juli 2020 om 20:05

Vorige week trok dit ‘spektakel’ zo’n 150.000 kijkers op de VRT

0
VerstandOpNul 12 juli 2020 om 20:19

Het testbeeld anno 2020..

0
Polleke 12 juli 2020 om 22:07

Het nieuwe normaal…alle respect voor Ovett en iedereen die hier wat wil van maken maar verlos ons aub van deze marteling…

0
ivo001 13 juli 2020 om 11:38

Mooie inspanning weer. Maar ik zou het liever zonder de powerups zien. Elke keer wint er iemand die op het einde een aero helm gebruikt.

Overigens staat er in de laatste alinea rensters ipv renners.

0
Ligthning 13 juli 2020 om 12:10

Dat er specialisten voor dit werk zijn, kan ik me wel voorstellen. Dat de betere profrenners hier toch niet tot het uiterste gaan ook. Maar dat verklaart toch niet de uitslagen die we voor ogen krijgen. Hetzelfde met de sprints bergop gemeten via Strava. Het is duidelijk dat een heleboel quasi onbekenden hier steeds weer de boel belazeren. Is ook niet zo moeilijk. Technisch, of, bij Strava, door gunstige omstandigheden. Wind in de rug, achter een wagen of motor, over een korter traject, met een motortje, of gewoon gemeten vanuit een wagen. Op rollen kan er dan weer volop getrukeerd worden. Elektronisch, mechanisch enz.
Ik nodig al die virtuele toppers uit om een profcontract af te sluiten. Of zij die er al een hebben, om deel te nemen aan de grote wedstrijden en er hun enorme vermogen te demonstreren. Ik ben benieuwd….

0
leor 16 14 juli 2020 om 12:44

Je moet er ook wel wat kanttekeningen bij maken natuurlijk. Eerst en vooral zijn het maar ritjes van een uurtje, een heel andere inspanning dan een normale wedstrijd. Dan heb je nog die power-ups, die zoals hierboven reeds vermeld een (te) grote invloed hebben op de eindsprint en wellicht een vertekend beeld geven. En voorts is er ook nog de motivatie en de ervaring die een rol speelt, een ploeg als NTT traint vaak via Zwift bijvoorbeeld.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone