Foss na nipte nederlaag in Chrono des Nations: “Niet de beste benen vandaag”

zondag 16 oktober 2022 om 19:10
Foss na nipte nederlaag in Chrono des Nations: “Niet de beste benen vandaag”

foto: Cor Vos (archief)

Tobias Foss pakte in de Chrono des Nations op een haar na zijn eerste tijdritoverwinning in de regenboogtrui. De Noor strandde op twee seconden van de Zwitser Stefan Küng, die hij vorige maand op de wereldkampioenschappen tijdrijden nog een handvol seconden achter zich liet. Toch kijkt hij niet met een slecht gevoel terug op de tijdrit. “Het was een mooi gevecht.”


“Het is jammer dat ik op twee seconden verlies, maar al met al kan ik hier zeker tevreden mee zijn. Na de Ronde van Lombardije was ik een beetje ziek, dus ik had niet de beste benen vandaag. Desalniettemin heb ik alles gegeven en ben ik blij dat ik de tijdrit op een goede manier heb kunnen uitvoeren”, aldus de 25-jarige renner.

Het was ook een bijzondere dag voor Foss omdat hij voor het eerst zijn regenboogtrui mocht laten zien. “Het is nog steeds onwerkelijk dat ik in deze trui mag rijden. Normaal rijd ik mijn wedstrijden in het geel-zwart en nu zag m’n tenue er ineens heel anders uit. Hoewel het geen memorabele tijdrit was, heb ik er enorm van genoten. Nu is het tijd voor vakantie”, besluit de wereldkampioen tijdrijden.

Naast Foss deden namens de ploeg ook nog de Nederlander Jos van Emden en de Italiaan Edoardo Affini mee. Zij konden echter geen potten breken en zijn pas terug te vinden op de zestiende en dertiende plaats. De Chrono des Nations was tevens de laatste koers van het wegseizoen voor Jumbo-Visma.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Zwarte Trui 16 oktober 2022 om 19:12

Van Emden is inmiddels ook wel vergane glorie op de tijdritfiets.

3
wimvl 16 oktober 2022 om 19:16

Niet de beste benen en tweede op 2 seconden. Wat had het geweest indien hij wel goede benen had.

1
Cycling 16 oktober 2022 om 19:48

@Wimvl Dat geldt voor alle renners aan het eind van een lang seizoen.

1
Pizzi 16 oktober 2022 om 21:55

De rest buiten tijd.

-1
11 na 11 17 oktober 2022 om 01:19

Ik hoop voor hem dat hij nu niet denkt dat hij plots een wereldtopper is, want ik vrees dat er dan best wat teleurstellingen en "niet de beste benen" gaan volgen. Hij heeft één middenlange tijdrit op internationaal niveau gewonnen, waar Van Aert niet aan de start stond, waar Evenepoel net een week uit de Vuelta kwam, waar Ganna duidelijk zijn niveau niet haalde. Toevallig was dat het WK, maar dat maakt hem nog niet de beste tijdrijder, enkel de beste op die dag die aan de start stond.

-1
Lalsacien 17 oktober 2022 om 07:33

@11 na 11 wat is jouw definitie van een wereldtopper?

-1
De zeekomkommer van Zevenbergen 17 oktober 2022 om 07:53

Waar hoor jij hem dit over zichtzelf zeggen dan 11na11? Beetje hoop dingen zelf invullen voor een ander door een fanboy, zo klinkt dit een beetje.

-1
Romāns Vainšteins 17 oktober 2022 om 08:23

‘Ik heb op het wk bewezen er bij te horen en ben nu gewoon een wereldtopper’

Schijnt hij ergens gemrumeld te hebben. Ook niet gek trouwens wanneer je het wk wint, dat je dan denkt van wereldniveau te zijn. Ze hebben immers allebei ‘wereld’ in de naam zitten.

1
mocca 17 oktober 2022 om 15:40

Tja, gelukkig rijdt hij niet vaak top 10, of top 5 in ITT………………………

0

Headlines

Populair

Materiaalzone