Florian Vermeersch: “Heb mij in finale opgeofferd voor Thibau”

Florian Vermeersch: “Heb mij in finale opgeofferd voor Thibau”

foto: Cor Vos

vrijdag 24 september 2021 om 18:51
Interview

Florian Vermeersch was een van de podiumkandidaten op het WK voor beloften. Maar het Lotto Soudal-talent heeft zich in de finale volledig weggecijferd voor Thibau Nys. “Dat was de afspraak als het in de plaatselijke ronden kon samenlopen. Uiteraard houd ik me daaraan. Helaas kwamen we in de finale een of twee mannetjes tekort.”

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Bestel dan nu het najaarsnummer van RIDE en krijg het gratis thuisbezorgd.

De tumultueuze eerste koershelft zorgde voor een tweetal Belgische opgaves door valpartijen. Arnaud De Lie en Lennert Van Eetvelt vielen vroeg weg. Vermeersch baalde achteraf van de vele tuimelpertes. “Dat heb je in een peloton met een mix van ervaren en onervaren renners”, zuchtte hij. “Met alle respect, want die onervaren jongens hebben ook startrecht, maar je ziet wel snel dat die jongens niet gewoon zijn om in een groot internationaal peloton te rijden.”

Vermeersch noemt het bij momenten een boksmatch waarin je moest incasseren. “Midden in het peloton, plots een manoeuvre naar rechts, zonder aanleiding. Het gebeurde al twee of drie keer tijdens de neutralisatie. Dan weet je dat het dubbel opletten wordt om zonder kleerscheuren de heuvelzone te bereiken. Al bij al heb ik me daar goed doorgeworsteld, maar het maakt het ook lastig, dat opletten en die voortdurende drang naar voor.”

“Enorm geviseerd”
In elk geval, volgens Vermeersch zorgden de opgaves van De Lie en Van Eetvelt ervoor dat de Belgen in de finale een mannetje te kort kwamen om de wedstrijd te controleren. “We hadden jammer genoeg die slag van negen gemist. Zo moesten we een en ander rechtzetten. Stan Van Tricht en Fabio Van Den Bossche hebben eerst prima werk geleverd, maar dan was het aan mij om het gat kleiner te maken of te dichten. Dat is ook gelukt, maar daardoor heb ik mijn eigen kansen moeten opofferen. Nu, het was zo afgesproken, dan schik ik mij daar naar.”

“Dat die vlucht van negen werd gemist, was omdat die op een chaotisch moment wegreed”, vertelde Vermeersch. “Ik had al een paar keer iets geprobeerd, maar ik werd enorm geviseerd. Op het moment dat ze vertrokken, zat ik een beetje alleen van de ploeg. Zonde, maar ik kan ook niet op alles springen. Ik had al een paar keer iets geprobeerd, maar ik werd enorm geviseerd. Toen ze wegreden zat ik net alleen voorin. Ik kan uiteindelijk ook niet op alles springen.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

Cochise 24 september 2021 om 18:56

Ze waren beetje streng voor hem. Als je als enige Belg meespringt met ontsnappingen op dat moment is het een beetje geluk hebben dat je met de juiste mee bent. Daar mis je dan wat extra landgenoten. Daarna voorbeeldige ploegmaat geweest.

Maillot à Pois 24 september 2021 om 19:06

Wat betreft die vlucht van 9 heb je zeker gelijk. Misschien had hij wel met Federov en Vauquelin mee moeten zitten.
Maar goed, vanuit de zetel is het makkelijk praten.

notriple 24 september 2021 om 19:15

Achteraf gel..

Maartensmits 24 september 2021 om 19:17

Onverstandig, Florian. Nys had voor jou moeten knechten, jij bent een afmaker, opvallend dat Nys dit opeist en dan zo faalt.

Arno Brouwers 24 september 2021 om 20:16

Goed gedaan van NL, mannetje bij de 9 , je weet van te voren wie de favorieten zijn Italianen zijn echte WK kapers. Met het renners materiaal heeft NL goed gepresteerd eindelijk het werk laten doen door de favorieten, de Belgen hebben tactisch fouten gemaakt Vermeersch had de kopman moeten zijn , Nys had zich moeten opofferen zijn tijd komt nog, rennersveld sterker dan bij EK.

NiM 24 september 2021 om 21:12

Nederland was gewoon bij de topfavorieten hoor. Vermeersch was ook wel degelijk kopman, alleen door de genoemde valpartijen was hij geïsoleerd. Nys werd achter de hand gehouden voor de sprint en ik denk nu ook niet dat 1) Nys dat gat alleen kon dichten 2) Vermeersch dan de sprint zou winnen. Gewoon een eerlijke uitslag denk ik

Harrogate19 24 september 2021 om 21:17

Net niet. Had je Hoole met Vermeersch achter de kopgroep laten rijden dan had Kooij kunnen sprinten voor goud. Wie weet hoeft Van Dijcke dan niet te vallen en heeft Kooij nog een extra man in de laatste kilometers.

Wat deed Hoole daar in de kopgroep? Niets. Hij was nooit van plan om aan te vallen en uiteindelijk reed NL het gat op de groep met Hoole toe waarna Hoole in allerleil alles nog bij elkaar probeerde te brengen. In de hectiek viel Van Dijcke. Enige wat het opleverde was dat NL eerder in de koers niet hoefde te werken en naar Vermeersch kon kijken.

Een klassiek voorbeeld van verloren doordat je je koers teveel afstemt op een ander.

meqadon 24 september 2021 om 21:32

Nederland was zwak. Hadden mss wel de grootste favorieten in hun rangen, maar hebben enkel afwachtend gekoerst in de finale. Ze hebben nooit hun overtal proberen uit te buiten in de koers.
De belgen hebben ook slecht gereden. Maar ze waren door de vele valpartijen onthoofd voor de finale begon.

Harrogate19 24 september 2021 om 21:21

Quasi onmogelijk om de laatste 30-40km de koers alleen te controleren. Ze kwamen Van Tricht, Van Eetvelt, De Lie en een frisse Van den Bossche tekort. Maar dat is koers.

Dan nog zag je dat Nys niet goed genoeg meer was om de sprint te winnen maar De Lie misschien wel.

Net binnen

Populair

Materiaalzone