Fleeman hoopt snel nieuwe ploeg te vinden
maandag 26 oktober 2009 om 19:19

Fleeman hoopt snel nieuwe ploeg te vinden

Dan Fleeman (Cervélo) heeft voor het komende seizoen nog geen onderdak gevonden. De 27-jarige Brit maakte een lastig seizoen door en zijn aflopende contract bij Cervélo zal niet worden verlengd. In een interview aan CyclingNews blikt Fleeman terug op het seizoenen en kijkt hij vooruit naar de toekomst.

Na zijn 55ste plaats in de Ronde van Lombardije won Fleeman gisteren de British Hill-climb Championship in Stocksbridge. Een koers over slechts 1,1 kilometer berg op in Engeland. ” Ik ben blij dat ik heb gewonnen. Het is erg fijn om een rot seizoen toch zo te beëindigen.”

Het seizoen begon teleurstellend voor Fleeman, omdat hij de verwachtingen bij Cervélo niet waar kon maken en in mei zijn schouder brak tijdens de Ronde van Beieren. ”Het was echt een zeer teleurstellend seizoen voor me in vergelijking tot het vorige seizoen. Gelukkig ben ik weer goed hersteld van mijn blessure en ben erg gemotiveerd voor het komende jaar.”

In 2008 was Fleeman namens An Post Sean Kelly Team goed bezig. Hij won de Ronde van de Pyreneeën, werd zevende in de Tour of Britain en negende in de Ronde van Ierland. Met deze prestaties dwong hij een contract af bij het Zwitserse Cervélo Test Team.

Voor het komende seizoen heeft de Brit nog geen contract. ”Ik ben nog steeds opzoek naar een ploeg. Vorige week leek een contract in de maak, maar dat ketste op het laatste moment af. Er is nog een team die interesse heeft getoond, maar er is niets concreet. Ik wil in ieder geval niet terugvallen naar het Continentale niveau”, aldus Fleeman.

RIDE Magazine