Fernando Gaviria opnieuw op de fiets: “Paar dagen in angst geleefd”

woensdag 29 april 2020 om 10:21
Fernando Gaviria opnieuw op de fiets: “Paar dagen in angst geleefd”

© Cor Vos

De Colombiaanse topsprinter Fernando Gaviria kreeg persoonlijk te maken met het coronavirus. Via een videoboodschap op zijn Instagrampagina geeft de UAE-rennner een update van zijn toestand.

Gaviria dankt iedereen voor de steun in de moeilijke periode die hij achter de rug heeft. “Het coronavirus blijkt veel ernstiger dan wat we ons allemaal hadden voorgesteld”, geeft hij toe. “Persoonlijk heb ik een aantal dagen in angst geleefd. Maar ondertussen gaat het weer beter met mij.”

De Colombiaan is zelfs al opnieuw aan trainen toe. “Van thuis uit dan, want we moeten de meest kwetsbare mensen zoveel mogelijk beschermen. Ik wens in elk geval iedereen het beste toe”, besloot hij.

View this post on Instagram

Hola a todos y un mensaje de saludo!

A post shared by Fernando Gaviria Rendon (@fernandogaviriarendon) on

Dit artikel delen:

5 Reacties

Veloburto 29 april 2020 om 10:43

In principe zou hij nu toch niemand meer kunnen besmetten?

zipp404 29 april 2020 om 11:36

Ik ben geen viroloog. Maar volgens mij is dat nog niet officieel bevestigd. Ook is er nog veel onduidelijk of iemand die genezen is van corona wederom besmet kan worden.
Ik ben geen viroloog.

Cyclinglover 29 april 2020 om 12:35

Er is nog steeds geen waterdicht antwoord op die kwestie. Hij kan inderdaad momenteel enkele weken niemand besmetten, dar klopt, maar niemand weet zeker of dit na die paar weken nog zo zal zijn, maar ook de immuniteit is niet gegarandeerd, dus het is begrijpelijk dat hij voorzichtig is zolang er geen wetenschappelijke bewijzen zijn.

Panache 29 april 2020 om 13:53

Meer dan 80 bedrijven steken momenteel forse bedragen in een mogelijk vaccin. Geen immuniteit = geen vaccin. De twijfel mbt immuniteit heeft als doel de lockdown handhaven. Als die 680.000 Nederlanders met antistoffen in hun bloed het normale leven weer oppakken, dan komt de rest in opstand (of lapt het ook aan de laars).

guyremgabdel 29 april 2020 om 18:27

Waarop is dit gebaseerd dat er twijfel is over immuniteit ? Ik heb hier 3 vrienden die virus gehad hebben. De vrouw had lichte, de mannen zware waarvan zelfs één in ic, die na genezing terug moest leren lopen. Ik heb hen de bewuste vraag over die immuniteit gesteld, doch hun artsen konden hierop geen definitief antwoord geven. Als virologen en artsen het al niet weten, dan …

Headlines

Materiaalzone

Populair