Felix Großschartner na eerste profzege: “Ik kan goed tegen de kou”

zaterdag 20 april 2019 om 17:54
Felix Großschartner na eerste profzege: “Ik kan goed tegen de kou”

Felix Großschartner - foto: Cor Vos

Felix Großschartner greep vandaag tijdens de koninginnenrit naar Kartepe de macht in de Ronde van Turkije. De 25-jarige Oostenrijker boekte zijn eerste overwinning bij de profs.

Hij maakte het verschil op de slotklim. “Om eerlijk te zijn heb ik liever kortere beklimmingen”, vertelde hij na afloop. “Dus ik was blij dat het ingekort werd. Daarnaast was het weer in mijn voordeel. Wanneer het wat kouder is, dan kan mijn lichaam meer. Al met al waren de omstandigheden in mijn voordeel.”

Großschartner kan goed tegen de kou. “Voordat ik ging wielrennen, deed ik aan skiën. Dan was het wel eens min 20. Dus ik ben iets meer gewend dan de andere renners”, grapt hij.

Al vroeg in de slotklim zag Großschartner Remco Evenepoel wegrijden. “Het was toen nog erg ver”, kijkt Großschartner terug. “We moesten denk ik nog zes kilometer. Hij is sterk, maar nog erg jong. In de toekomst zal hij mij ongetwijfeld kloppen”, lacht hij.

Op de slotklim vocht de Oostenrijker een duel uit met Merhawi Kudus. “Hij was erg sterk. Wanneer hij van mij wegreed, probeerde ik mijn eigen tempo te rijden. Niet te snel te diep te gaan. Het was immers nog ver tot de finish.”

Met nog tweehonderd meter te gaan plaatste hij zijn beslissende demarrage. “Tweehonderd meter bergop is nog steeds lang, maar ik zag dat hij het moeilijk had. Het gaf mij extra motivatie dat ik harder kon rijden.”

Een dag voor het einde pakt hij met zijn overwinning de leiderstrui. De eindoverwinning lijkt binnen handbereik. “Het is erg mooi om hier eindelijk mijn eerste profwedstrijd te winnen. Ik heb mij goed voor kunnen bereid in de Sierra Nevada. Het belangrijkste was om daar niet ziek te worden”, kijkt hij terug. “Ik hou ervan om te koersen en volle bak te gaan. Dat geeft mij een goed gevoel en maakt me blij”, besluit hij.

Dit artikel delen:

5 Reacties

boenk 20 april 2019 om 17:58

Hij heeft u al geklopt in San Juan, Felix. De enige reden waarom je daar voor hem in het klassement stond, is omdat Quickstep hem de opdracht gaf zich te laten uitzakken om voor Alaphilippe kopwerk te doen.

Random wielerliefhebber. 20 april 2019 om 18:01

En Grosschartner heeft daar niet hoeven werken? mooi verhaal

boenk 21 april 2019 om 03:04

Die zat bij mijn weten niet mee in een ontsnapping op de beslissende beklimming en heeft zich niet moeten laten uitzakken om zich vervolgens helemaal leeg te rijden voor een kopman, om vervolgens in het klassement amper een twintigtal seconden over te hebben op een gastje dat dezelfde week maar 19 geworden was en die zich wel heeft moeten laten uitzakken en leegrijden voor een kopman.

Geen verhaal hoor jongen, gewoon de feiten. Grossschartner was daar trouwens kopman voor het klassement. Maar dat wist je duidelijk wel, toch?

Maar laat me raden, geen fan van Remco? Omdat hij gehyped wordt? Omdat hij niet in het juiste land geboren is?

KimJungPoels 21 april 2019 om 09:46

Laat je niet zo kennen man boenk, jij bent hier degene die moet beginnen over kloppen in San Juan. Hij eindigde daar gewoon achter Grossschartner, net als nu.

Evenepoel maakt gewoon een prima indruk dit seizoen, maar is er nog lang niet. Grote kans dat ie er wel komt. Evenepoel roept bij mij alleen maar respect op doordat ie zeer volwassen overkomt en heel goed omgaat met een situatie waar hij eigenlijk veel te veel aandacht krijgt. Het enige irritante aan Evenepoel zijn een schare zwaar overdreven fans, die geen kans voorbij laten gaan om nog even te benadrukken dat Evenepoel beter is dan ie eigenlijk is.

assen 21 april 2019 om 09:25

Mooi hoe de andere renners het van Sagan overnemen bij Bora. De laatste weken toch 1 van de meest succesvolle teams.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair