Evans: “Klein groepje zal voor wereldtitel sprinten”

dinsdag 22 september 2009 om 16:46

Tijdens de Vuelta was het al speculeren over wie nu deze eindzege het meest verdiende. Alejandro Valverde legde het volledige Vuelta-traject het snelste af maar kon geen ritzege behalen, Robert Gesink en Ezequiel Mosquera hadden beide pech onderweg, Samuel Sanchez was te onregelmatig en Ivan Basso bleek niet explosief genoeg. En dan is er nog Cadel Evans. Op het einde van de tweede week reed hij lek op een erg ongelukkig moment, waardoor hij tevreden moest zijn met een derde plaats in de eindstand. Op Cyclingnews blikt de kopman van Silence-Lotto terug op drie weken Ronde van Spanje.


“Een derde plaats is beter dan mijn vorige deelname van twee jaar geleden. Toen strandde ik op tien seconden van de derde podiumplek, en dat kwam hard aan,” aldus Evans. De vraag of zijn prestatie in de afgelopen Vuelta de ontgoocheling van zijn mislukte Tour kan wegspoelen (hij werd toen pas 30e), beantwoordt Evans kort maar krachtig. “Helemaal niet.”

De Australiër kijkt ook al vooruit naar het WK, waar hij de tijdrit links laat liggen om zich helemaal te focussen op de race naar de regenboogtrui. “Eerst ga ik naar huis in Italië, bij mijn vrouw. Daarna sluit ik aan bij de Australische selectie.” Evans verwacht dat er zondag een klein groepje naar de streep trekt. “Kleiner dan andere jaren. De grootste kanshebber lijkt me Cunego, misschien Andy Schleck, ook Gilbert zou goed voor de dag kunnen komen. Valverde ook, tenminste wanneer hij goed herstelt. Maar één ding staat vast: het wordt een mooie koers zondag!”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair