Evans gaat niet naar Garmin-Slipstream (Update)
zondag 1 november 2009 om 18:41

Evans gaat niet naar Garmin-Slipstream (Update)

Cadel Evans zou volgens de The Australian volgend jaar niet voor BMC rijden, maar voor Garmin. Evans zou er een team vinden dat hem beter kan ondersteunen tijdens de Tour. Bradley Wiggins, huidig kopman van Garmin voor het rondewerk, zou dan weer de overstap maken naar Team Sky. Dat laatste gerucht deed al langer de ronde, maar werd steeds weer ontkracht.

Dave Brailsford van Team Sky zou met Garmin onderhandelen over de komst van Bradley Wiggins. Bepaalde bronnen zeggen dat Sky twee miljoen dollar zou overhebben voor de nummer vier van de afgelopen Ronde van Frankrijk, geld dat dan zou dienen om de komst van Evans te bewerkstelligen.

Matthew White, ploegdirecteur bij Garmin, heeft laten weten niet verrast te zijn toen hij het nieuws hoorde over het vertrek van Evans. “Cadel was al een tijdje op zoek naar een ploeg waarbij hij de Tour kan winnen. We zouden hem heel graag inlijven bij onze ploeg.”

Evans zou vandaag of morgen tijdens een persconferentie in Adelaide meer uitleg geven over zijn toekomst.

Update 18.41
Tegenover Cyclingnews heeft Garmin-manager Jonathan Vaughters laten weten dat Cadel Evans niet voor zijn ploeg heeft getekend.

RIDE Magazine