Europese wielerbond zamelt geld in voor Oekraïense federatie
foto: Cor Vos
zondag 6 maart 2022 om 12:01

Europese wielerbond zamelt geld in voor Oekraïense federatie

De Europese wielerbond UEC heeft een inzamelingsactie op poten gezet, met als doel om zoveel mogelijk geld op te halen voor de Oekraïense wielerfederatie en haar atleten. De Europese wielerfederatie geeft zelf het goede voorbeeld en schonk eerder al 100.000 euro aan de Oekraïense wielerbond.

In navolging van de Russische inval in Oekraïne gaat de UEC over tot actie, om zo het Oekraïense wielrennen te helpen in deze moeilijke tijd. “De Europese wielerbond is er zich van bewust dat veel Oekraïense atleten gedwongen werden hun land te ontvluchten tijdens de crisis. Ze worden nu gesteund door hun nationale federaties, vrienden en familie.”

“We willen iedereen die steun biedt, bedanken. We moedigen ook alle geïnteresseerde partijen aan om ons bij te staan, om onze Oekraïense vrienden en collega’s te steunen.” De inzamelingsactie gaat door het leven als UEC Solidarity & Unity Aid for Ukrainian Cycling.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
6 maart 2022 12:17
De UCI kennende gaan zij, na lang overleg, lucht voor in de banden doneren. Hoe zij daar geld mee menen te verdienen is mij nog niet duidelijk.
    6 maart 2022 18:23
    Het gaat hier niet om de UCI maar de UEC.
6 maart 2022 12:54
In Friesland zit nog een organisator die dagelijks hele stapels sexspeeltjes uitdeelt. Kunnen ze misschien ook doneren.
    6 maart 2022 13:01
    "Why not? Make love not war, eh"

Reacties zijn gesloten.