Burgos-BH bevestigt komst Daniel Navarro
Navarro is blij met zijn ritzege in de Vuelta - foto: Cor Vos
zaterdag 13 maart 2021 om 08:01

Burgos-BH bevestigt komst Daniel Navarro

Update Daniel Navarro zit al een tijdje zonder ploeg na zijn gedwongen vertrek bij Israel Start-Up Nation, maar de 37-jarige Spaanse klimmer lijkt in Burgos-BH een nieuwe werkgever te hebben gevonden. Diario de Burgos meldt dat beide partijen in gesprek zijn.

Navarro maakte in 2005 zijn profdebuut in het tenue van Liberty Seguros en reed vervolgens ook voor Astana, Saxo Bank, Cofidis, Katusha-Alpecin en dus Israel Start-Up Nation. De Spanjaard was jarenlang de rechterhand van Alberto Contador, maar besloot op een gegeven moment zijn eigen geluk te beproeven bij Cofidis.

Succesvolle jaren bij Cofidis 
In dienst van Cofidis beleefde Navarro enkele mooie momenten. Zo wist hij in de Vuelta a España van 2014 een etappe te winnen en tiende te worden in het eindklassement. In 2013 eindigde hij ook als negende in de Tour de France. Op zijn erelijst prijken ook zeges in de Vuelta a Murcia en het Critérium du Dauphiné.

De laatste jaren reed Navarro vooral in dienst van andere renners. Vorig jaar reed hij nog de Giro d’Italia (48e in het eindklassement) uit. Mocht Navarro binnenkort een contract tekenen bij Burgos-BH, dan koerst hij dit seizoen samen met onder meer Jetse Bol en Alex Molenaar. De ploeg mag zich ook dit seizoen weer bewijzen in de Vuelta a España. (9 maart, 12.04 uur)


Update – Burgos-BH bevestigt komst Daniel Navarro

Burgos-BH heeft bevestigd dat Daniel Navarro de ploeg per direct versterkt. De ervaren klimmer laat weten erg blij te zijn. “Ik kreeg de kans om ploegmanager Julio Andrés Izquierdo te spreken en ik ben enthousiast over hun project. Ik ben blij met het vertrouwen.”

“Ik denk dat ik nog altijd erg hard kan fietsen en dat wil ik laten zien. Het gevoel tijdens de training is goed. Ik zorg goed voor mezelf en ben er zeker van dat ik nog op een hoog niveau kan presteren. De Vuelta a Espãna gaat dit jaar in Burgos van start, wat erg bijzonder is voor de ploeg. Ik kijk erg uit naar de kalender die voor ons ligt en ik begin er vol ambitie aan”, aldus Navarro.

Ploegmanager Izquierdo noemt Navarro ‘een versterking’ voor zijn team. “Het is een klimmer met een schat aan ervaring. Hij zei me dat hij nog graag wil koersen. Ik zag dat hij erg gemotiveerd en enthousiast was, wat erg belangrijk is. Hij kan er op de lastige dagen staan en de jongere renners helpen. Hij komt zo snel mogelijk weer in actie om het ritme weer op te pakken.”

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
9 maart 2021 13:02
Mooi, blijft gewoon een prima klimmer.
13 maart 2021 08:11
Navarro heeft de laatste 2 jaar niet of nauwelijks iets gepresteerd. Het is dan ook de vraag of hij nog iets aan deze ploeg kan toevoegen.
    13 maart 2021 10:31
    Hij mag nu weer voor eigen kans rijden en hij is denk ik nog steeds beter dan de meeste Burgos coureurs.

Reacties zijn gesloten.