EPZ Omloop van Borsele gaat definitief niet door

vrijdag 28 mei 2021 om 09:04
EPZ Omloop van Borsele gaat definitief niet door

foto: Cor Vos

De EPZ Omloop van Borsele zal dit jaar dan toch niet worden verreden. Dat heeft de organisatie inmiddels bekendgemaakt. De wielerdriedaagse was al doorgeschoven naar het najaar, maar het wielercomité ziet nu helemaal af van de organisatie van het wielerevenement.

Eerder dit jaar werd al bekend dat de EPZ Omloop van Borsele niet kon plaatsvinden van 23 tot en met 25 april. De organisatie van het Zeeuwse wielerweekend, dat wedstrijden voor elite-vrouwen, junioren-vrouwen en junioren-mannen houdt, mikte vervolgens op een editie in het najaar.

“Wij hebben een verzoek ingediend bij de KNWU en de UCI om onze wedstrijden te verplaatsen naar medio september-oktober”, liet de organisatie in februari weten. Drie maanden later is besloten om de wedstrijd helemaal niet te organiseren in 2021. Lorena Wiebes was in 2019 de laatste winnares van de elite-vrouwenwedstrijd.

“Het was een moeilijk besluit omdat de wielerharten anders willen”, stelt Rinus de Winter, voorzitter van het Wielercomité ‘s-Heerenhoek. “Maar gezien de huidige onzekerheden en de grote hoeveelheid extra werk die er bij komt kijken, hebben we besloten om het toch niet door te laten gaan. We hopen volgend jaar weer een geweldige editie te kunnen organiseren.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

keesvdspek 28 mei 2021 om 09:30

Nog een wedstrijd minder voor junioren, blijft weer weinig over van hun programma

VespavanBern 28 mei 2021 om 11:49

Belachelijk, waarom kan dit in België wel maar in Nederland niet.

Ik had ivm met het sterke deelnemersveld nog enige hoop dat de junioren generatie van nu Nederlands laatste wielergeneratie van betekenis zou zijn, maar zelfs nu er voor festivals in de zomer mogelijkheden zijn krijgen we het in Nederland niet voor elkaar om in Oktober een wedstrijd voor gasten van een jaar of 17 te organiseren.
Ik vind het ronduit belachelijk.

Kaj 28 mei 2021 om 15:55

@vespavanbern wat ik niet begrijp dat het nog ruim 4 maanden voor de wedstrijd is en men nu de wedstrijd er al uit gooit. Hadden ze net zo goed geen wedstrijd datum aan kunnen vragen. We gaan fase 3 in en half juni al wel naar fase 2. Maar ja de angst regeert momenteel bij de beleidsmakers en dat straalt af op de rest

DeSjors 1 juni 2021 om 12:36

Een organisatie noemen ze zichzelf.. Over een paar weken staat half Nederland op de terrassen te zuipen en te feesten. Maar een koers in de middle of nowhere over 4 maand, nee dat zit er nog niet in.

Headlines

Materiaalzone

Populair