Emils Liepins spurt naar ritwinst in ochtendetappe Coppi e Bartali
foto: Cor Vos
woensdag 27 maart 2019 om 11:36

Emils Liepins spurt naar ritwinst in ochtendetappe Coppi e Bartali

Emīls Liepiņš heeft de eerste etappe van de Settimana Internazionale Coppi e Bartali op zijn naam gezet. In Gatteo was de Let van Wallonie-Bruxelles de snelste in een sprint. Riccardo Stacchiotti eindigde op de tweede plek, Manuel Belletti werd derde. Vanmiddag volgt nog een ploegentijdrit.

De eerste dag bestaat uit twee delen; in de ochtendetappe over 97,8 kilometer reden de renners van Gatteo naar Gatteo. Op papier een rit voor sprinters, maar dan moesten zij wel de drievoudige beklimming naar Longiano overleven. De top van de laatste passage lag op nog geen twintig kilometer van de meet. Vanmiddag staat er nog een ploegentijdrit op het programma.

In de ochtendrit zette Daniel Crista de vroege vlucht op touw en de Roemeen pakte al snel ruim drieënhalve minuut. Omdat de route amper honderd kilometer telde, wilde het peloton hem niet teveel ruimte geven en nog voor half koers werd de voorsprong teruggeschroefd. Bij de eerste passage van Longiano na 52 kilometer had Crista nog tweeënhalve minuut.

Crista bijgehaald
Ook daarna bleef het peloton knagen aan de voorsprong en bij de tweede passage van Longiano na 66 kilometer was het tijdverschil nog maar anderhalve minuut. Nog voor de top van de derde passage werd Crista bijgehaald en sneed een compleet peloton de laatste zeventien kilometer aan tot de finish in Gatto. Een sprint leek in de maak.

Team Sky en de Italiaanse nationale selectie leidden het peloton naar de slotkilometer. In de sprint om de eerste ritzege bleef Emīls Liepiņš Riccardo Stacchiotti en Manuel Belletti voor. Voor de Let is het zijn tweede profzege, nadat hij vorig jaar al eens de beste was in de Market Heistse Pijl. Hij is tevens de eerste leider.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
27 maart 2019 11:41
Het sprintveld is hier niet zo indrukwekkend bezet. De TTT vanmiddag zal waarschijnlijk makkelijk naar Mitchelton gaan.
27 maart 2019 13:08
Uzvara!
27 maart 2019 14:20
mooie zege voor die ploeg
27 maart 2019 16:50
Eerste seizoenzege voor WallonieBruxelles.

Reacties zijn gesloten.