Ellen van Dijk na winnen NK-titel: “Ik heb ‘m weer, eindelijk!”

woensdag 27 juni 2018 om 15:09
Ellen van Dijk na winnen NK-titel: “Ik heb ‘m weer, eindelijk!”

foto: Orange Pictures / Jos Kafoe

Ellen van Dijk kijkt met een heerlijk gevoel terug op het NK Tijdrijden in Bergen op Zoom, waar zij voor de vierde keer de nationale driekleur wist te veroveren. De Sunweb-renster versloeg Anna van der Breggen en Lucinda Brand. “Dit betekent heel veel voor mij”, zei ze na afloop tegen het AD.

Van Dijk kroonde zich eerder tot ’s lands beste in 2007, 2012 en 2013, maar daarna moest ze dus vijf jaar wachten op een volgende rood-wit-blauwe trui. “Daarom is mijn gevoel nu: ik heb ‘m weer, eindelijk!”

Van Dijk: “Het parcours lag me goed met alle lange rechte stukken en ik werd geweldig gecoacht vanuit de volgauto. Mijn vriend schreeuwde me in de laatste drie kilometer naar de finish, waardoor het echt speciaal werd. Het was geweldig om samen met Lucinda (Brand, red.) op het podium te staan en ook Floortje (Mackaij) reed een zeer goede tijdrit. Het laat zien hoe ontwikkeld deze discipline is in de ploeg en hoe hoog ons niveau is op dit moment.”

‘Het NK is een klein WK’
Annemiek van Vleuten is de huidige wereldkampioene op dit onderdeel en was voor het NK Tijdrijden al meer dan een jaar ongeslagen in tijdritten. Daarmee was ze de gedoodverfde favoriete voor het rood-wit-blauw. Ze kwam er echter niet aan te pas en eindigde uiteindelijk als vierde. “Maar een andere keer kan ze zo weer winnen”, zei Van Dijk. “De concurrentie is moordend. Het NK is een klein WK. Dat vind ik alleen maar mooi. Als je hier kunt winnen, kan het ook op het WK. Daarom betekent deze titel heel veel voor mij.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

sooike 28 juni 2018 om 00:27

Geweldig om deze vrouw zo geconcentreerd en keihard in en rond Bergen op Zoom te zien koersen. Goede keuze van de KNWU trouwens. Alle betrokkenen die ik vandaag sprak, waren vol lof over het parkoers en de sfeervolle entourage in de Bergse binnenstad.

Romāns Vainšteins 28 juni 2018 om 07:19

Inclusief je gabber Edje uit de gemeenteraad toch ?

BoZ de max ! *maakt het teken*

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair