Einde aan quarantaine renners Groupama-FDJ en Cofidis

zondag 8 maart 2020 om 08:31
Einde aan quarantaine renners Groupama-FDJ en Cofidis

foto: Cor Vos (archief)

Update

Goed nieuws voor Arnaud Démare en zijn ploeggenoten: de renners en stafleden van Groupama-FDJ mogen eindelijk de Verenigde Arabische Emiraten verlaten nadat ze voor een derde keer negatief hebben getest op het coronavirus. UAE Emirates en Gazprom-RusVelo zitten voorlopig nog in quarantaine.

Dit betekent dat sprinter Démare, klassementsrenner David Gaudu, Ignatas Konovalovas, Miles Scotson en Nederlander Ramon Sinkeldam naar huis vliegen na een lange periode van quarantaine. Jacopo Guarnieri en Bruno Almirail – die ook namens Groupama-FDJ uitkwamen in de UAE Tour – wisten eerder al het vliegtuig naar Europa te pakken.

Na de eerste meldingen van besmettingen in de UAE Tour werd de ronde (twee etappes voor het einde) geannuleerd en werden alle aanwezigen in beide hotels getest. Een groot deel daarvan heeft negatief getest en is inmiddels al vertrokken uit de Verenigde Arabische Emiraten, maar UAE Emirates en Gazprom-Rusvelo zitten nog altijd in quarantaine.

Afgelopen dinsdag kwamen namelijk zes (nieuwe) besmettingen aan het licht. Het gaat om twee Russen, twee Italianen, een Duitser en een Colombiaan. Het is niet bekend of er renners bij betrokken zijn, maar het Ministerie van Gezondheid van de VAE liet weten dat de genoemde teams opnieuw getest zullen worden op het coronavirus ‘om hun uiterste veiligheid te verzekeren’.


Update 9.00 uur

Ook de renners en stafleden van Cofidis mogen de Verenigde Arabische Emiraten verlaten, nu blijkt dat niemand is besmet met het coronavirus. Het gaat om de gebroeders José en Jesús Herrada, Natnael Berhane, Nathan Haas, Jesper Hansen, Stéphane Rossetto en Attilio Viviani.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Polleke 8 maart 2020 om 09:29

Lol…Guarnieri is al eerder naar huis gevlogen en…nog steeds geen woord over een stafflid met een andere dan de genoemde nationaliteit(en) in quarantaine, in een hospitaal nb….wat zit hier achter ?

Joachim 8 maart 2020 om 10:26

Armirail was ook al eerder naar huis. Hij was wat ziekjes en werd daardoor naar een ziekenhuis gebracht. Na een paar dagen en negatieve testen lieten ze hem daar gaan en keerde Armirail terug naar het hotel. Daar lieten ze hem echter niet meer binnen, dus is Armirail gewoon in de kleren die hij nog aanhad en zonder bagage naar de luchthaven gegaan en naar Parijs gevlogen.

https://www.cyclingweekly.com/news/racing/hospitalised-groupama-fdj-rider-denied-re-entry-to-uae-tour-hotel-so-flies-home-without-belongings-450929

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair