Egan Bernal jaagt select clubje na: “Ik wil alle drie de grote rondes winnen”

zaterdag 6 juni 2020 om 10:09
Egan Bernal jaagt select clubje na: “Ik wil alle drie de grote rondes winnen”

foto: Cor Vos

Egan Bernal schreef vorig seizoen geschiedenis door als eerste Colombiaan de Tour de France te winnen. Maar de ambities van de klassementsrenner reiken verder: hij wil dit jaar zijn titel in de Tour prolongeren, in 2021 een gooi doen naar de Giro d’Italia en op den duur alle drie de grote rondes winnen.

Tot op heden wisten zeven renners de grote rondes minstens een keer achter hun naam te zetten, namelijk Eddy Merckx, Bernard Hinault, Jacques Anquetil, Alberto Contador, Chris Froome, Felice Gimondi en Vincenzo Nibali. Als het aan Bernal ligt, komt zijn naam daar uiteindelijk bij. “Ik wil de drie grote rondes winnen”, zegt hij in de Italiaanse krant La Stampa.

Eerst wil hij dit jaar zijn titel in de Tour verdedigen en in 2021 mikt hij op de Giro. “Het is een ronde die me na aan het hart gaat en als ik meedoe, is het om te winnen. En dan wil ik vervolgens hetzelfde doen in de Vuelta a España. Het lijkt me geweldig om ze alle drie te winnen en onderdeel te zijn van de geschiedenis van mijn sport.”

Relatie met Froome en Thomas
In het interview spreekt Bernal ook over zijn relatie met Chris Froome en Geraint Thomas, zijn ploeggenoten bij Team Ineos maar mogelijk ook zijn belangrijkste tegenstanders in de Tour. “Ik heb een uitstekende relatie met Froome en Thomas. We gedragen ons eerlijk en oprecht, als echte professionals. Zoals altijd zal de koers bepalend zijn. Ik heb veel vertrouwen in het team en in de strategie die ons de overwinning moet brengen.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

FDJ 6 juni 2020 om 12:16

Dan zou ik dit jaar voor de Vuelta of Giro gaan. Iedereen start zowat in de Tour wat kopman is of dat ambieert.

Jan Blokland 6 juni 2020 om 12:56

Het is niet onmogelijk dat hij alle drie de rondes een keertje wint. Maar die zijn er meer natuurlijk. Denk aan Pocagar, Roglic, Evenenpoel, in de toekomst, om er maar een paar te noemen.
Je moet ook een beetje geluk hebben natuurlijk dat de tegenstand geen Merckx, Hinault, Anqeuitil, niveau hebben. Want dan wordt het ook erg lastig.
Enfin, het hangt van veel factoren af.

boenk 6 juni 2020 om 13:21

Gezien hij de moeilijkste al op zak heeft, lijkt het me eerder onwaarschijnlijk dat hij ze NIET alledrie eens zou winnen.

Jan Blokland 6 juni 2020 om 18:42

Ik vind nou juist de Tour helemaal niet de moeilijkste. Commercieel de interessantste, ja. Maar de moeilijkste en daardoor ook gelijk de mooiste lijkt mij meer de Giro.
Zo heb ik het tenminste de laatste jaren wel ervaren

Lalsacien 6 juni 2020 om 21:27

Daar verkijk je je op. De Tour is de zwaarste omdat er zoveel meer stress bij komt kijken en alle renners tot de knechten aan toe daar 100% op gefocust zijn. Het parcours van de Giro mag misschien wel zwaarder zijn maar dat is het dan wel.

ChefSpijker 6 juni 2020 om 13:35

Combinatie Tour-Vuelta lijkt me al goed mogelijk dit jaar. Dus wie weet komt die Vuelta al snel.

Romāns Vainšteins 6 juni 2020 om 14:20

Altijd maar dat allemaal, alle zoveel, zoveel x.

Headlines

Materiaalzone

Populair