Eerste strandrace van het seizoen prooi voor Rick van Breda

zondag 24 oktober 2021 om 18:38
Eerste strandrace van het seizoen prooi voor Rick van Breda

Rick van Breda - foto: Cor Vos (archief)

Rick van Breda heeft zondag de eerste strandrace van het seizoen gewonnen. De 31-jarige hardrijder van de continentale ploeg van ABLOC wist solo aan te komen in de MTB Beachrace van Noordwijk. Bij de vrouwen won Tessa Neefjes van Liv-Giant.

Van Breda wist in de finale van de strandrace, die ook Katwijk en Zandvoort aandeed, weg te rijden van Jim Kes en Tibor Zwaan. Op het moment dat Kes en Zwaan van de fiets moesten in het zand, maakte Van Breda het verschil en zag de concurrentie hem niet meer terug. Achter de winnaar sprintte een groepje van vier om de tweede plaats. Mike Kes won die sprint, voor Europees kampioen strandracen Ivar Slik.

De strandrace van Noordwijk maakt deel uit van de KNWU Strandracetopcompetitie. Van Breda neemt daarin dus de leiding, net als Tessa Neefjes bij de vrouwen. De Noord-Hollandse kwam ook solo over de streep. Medevluchter Nina Kessler kreeg twee lekke banden en was zo uitgeschakeld voor de overwinning, waarna Neefjes ook Lieke de Cock (tweede) en Yvette Koning (derde) uit het wiel wist te rijden.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Mwielerfan 24 oktober 2021 om 19:01

Twee lekke banden, zeker dikke schelpen

cyclotony 24 oktober 2021 om 19:31

Of scherpzand

Monsieur vdS 25 oktober 2021 om 09:01

Leuk om een verslag van de strandrace te lezen. Echt een opkomende tak van sport en spectaculair om naar te kijken als het in beeld wordt gebracht. Zeker in Noord Holland is het best groot

Wheely 25 oktober 2021 om 09:39

In Noord Holland is het strand best groot inderdaad.

Headlines

Materiaalzone

Populair