Edwin Ávila wint in Rwanda, Merhawi Kudus blijft leider
woensdag 27 februari 2019 om 12:23

Edwin Ávila heeft de vierde etappe in de Tour du Rwanda (2.1) op zijn naam geschreven. De Colombiaan van Israel Cycling Academy was in Karongi de snelste renner van een vroege vlucht. Merhawi Kudus blijft in het bezit van de leiderstrui.

Ávila sloop al vroeg in de etappe mee met een grote kopgroep. Uiteindelijk wist de 29-jarige renner weg te rijden met Samuel Mugisha, Bruno Araujo en Pablo Torres. Dit viertal bleef uiteindelijk uit de greep van het peloton, waardoor ze voor de zege mochten strijden.

Dat Ávila uiteindelijk won, is niet geheel verrassend. De Colombiaan staat namelijk te boek als een rappe man. De voormalig baanwielrenner voelt zich blijkbaar thuis in exotische koerslanden, want hij won eerder al etappes in de Rondes van Korea, Taiwan en Azerbeidzjan. Voor zijn werkgever Israel Cycling Academy is het de eerste zege van het seizoen.

Komende etappes
Merhawi Kudus wist zonder problemen zijn leiderstrui te behouden. De Eritreeër heeft in het klassement nog altijd een voorsprong van zeventien seconden op Rein Taaramäe. Morgen start het peloton in Karongi, om na 138,7 kilometer aan te komen in Musanze. De Tour du Rwanda duurt nog tot en met zondag.