Dylan van Baarle tiende: “Moest in de finale altijd achtervolgen”

zondag 4 april 2021 om 17:18
Dylan van Baarle tiende: “Moest in de finale altijd achtervolgen”

foto: Cor Vos

Dylan van Baarle is zondag als tiende geëindigd in de Ronde van Vlaanderen. De winnaar van Dwars door Vlaanderen kwam niet in het verhaal voor, maar zat in de finale wel in de achtervolgende groep achter winnaar Kasper Asgreen en nummer twee Mathieu van der Poel. “Dat Asgreen wint, is geen verrassing”, zegt Van Baarle na afloop.

Dat Van Baarle ontbrak op de voorposten in de finale, heeft een rede. “Ik zat achter een valpartij voor de tweede keer Oude Kwaremont en toen moest ik altijd achtervolgen”, vertelt hij. “GIanni Vermeersch was wel een stoorzender in die achtervolgende groep, maar ik denk dat de twee besten vooruit waren. Alleen als we goed ronddraaiden zouden we een kans hebben, maar dat gebeurde niet.”

Over winnaar Asgreen is de kopman van INEOS Grenadiers lovend. “Wat hij in de E3 deed was vrij bijzonder, en hier Van der Poel kloppen in de sprint: chapeau. Het is een bijzonder mens. Hij is al een tijdje goed bezig natuurlijk, dus dit is geen verrassing”, aldus Van Baarle, die uiteindelijk tiende werd in Oudenaarde.

Dit artikel delen:

9 Reacties

goose 4 april 2021 om 17:37

Eerlijk, zit volgens mij toch meer in voor de toekomst!

Wildebert 4 april 2021 om 17:40

Bevestigd wel weer een klasbak te zijn. Ergens jammer dat hij voor het rijke Ineuros rijdt.

Romāns Vainšteins 4 april 2021 om 18:08

Heeft nooit echt in de koers gezeten, ik van teamgenoot Pidcock beter vandaag.

Titaantje 4 april 2021 om 19:30

ja dat blijkt idd uit de uitslag, lol

yo-eddy 4 april 2021 om 19:32

Pidcock rijdt gewoon iets te graag in beeld en voorop terwijl hij daar gewoonweg de klasse nog niet voor heeft. Eindigt uiteindelijk op 2 minuten achter Dylan en heeft dus gewoon dom gekoerst met een te groot ego om zijn 1,5 meter te compenseren …

platteprijs 4 april 2021 om 19:34

Pidcock reed goed, maar zeker niet beter dan Van Baarle. Als je ziet waar Van Baarle aan de Oude Kwaremont begon, moet hij goede benen hebben gehad om nog 10e te worden.

Massimo Bataille 4 april 2021 om 20:37

Pidcock reed beter dan Van Baarle maar Van Baarle had de betere benen (als je deze logica kunt volgen =D).
Pidcock zat telkens waar hij moest zitten en deed op de juiste momenten de inspanningen, maar heeft nog niet echt het volume ( of de topvorm) om deze afstand/lastigheid tot het einde door te trekken.
Van Baarle idd redelijk anonieme wedstrijd, maar uiteindelijk toch nog mooie plaats.
Is gewoon ook Van Baarle zijn plaats, zijn winst en solo in Dwars door Vlaanderen was natuurlijk fantastisch, maar dat maakt hem niet plots de absolute topper.

Romāns Vainšteins 4 april 2021 om 20:45

Indeed Massimo, Pidcock zat in de koers, van Baarle niet.

Dat is me een apart coureurtje zeg, voor hetzelfde geld moet Raymond aankomend jaar een nabeschouwing schrijven met oude wielerwetten tov ‘ukkie en de reus’ ipv de Antwerpse wonderboys.

yo-eddy 5 april 2021 om 12:40

Had gewoon hele dag in wiel Dylan moeten zitten i.p.v. zijn neus aan het venster steken als de grote mannen even rustig aan doen. Nog teveel geldingsdrang voor zijn kunnen in mijn ogen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair