Dylan Groenewegen verkiest Giro boven Vuelta

woensdag 27 mei 2020 om 19:20
Dylan Groenewegen verkiest Giro boven Vuelta

foto: Cor Vos

Dylan Groenewegen zou oorspronkelijk dit seizoen voor het eerst van start gaan in de Giro d’Italia én de Vuelta a España. Vanwege de herschikte UCI-kalender en de overlap van beide koersen is dat niet langer mogelijk. De sprinter van Jumbo-Visma houdt het voor nu bij zijn Giro-debuut.

Dat laat Head of Performance Mathieu Heijboer weten in een interview met Eurosports Kop over Kop. “De Tour is de wedstrijd die wat ons betreft qua selectie hetzelfde blijft. Dan blijft ook het uitgangspunt dat we daar met de sterkste ploeg naar toe willen. Dus zoals we dat in de winter hebben gepland, zullen we dat nu ook in augustus en september gaan doen. Maar voor de rest verandert alles.”

Na viermaal op rij in de Tour de France te hebben geacteerd, wilde de ploeg met Groenewegen deze keer de Giro en de Vuelta rijden. Omdat beide grote rondes elkaar overlappen op de herschikte UCI-kalender, moesten daar nu keuzes in worden gemaakt. “Het lijkt erop dat hij de Giro gaat betwisten en niet de Vuelta”, vertelt Heijboer. De Italiaanse ronde begint normaal gesproken op 3 oktober.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Titaantje 27 mei 2020 om 19:34

Ben benieuwd naar de rest van zijn programma. MSR, Eneco, Tirreno, Scheldeprjs wellicht? Weet even niet of daar overlap in zit.

LB108 27 mei 2020 om 20:41

Binckbank en scheldeprijs vallen op dezelfde moment als Giro

S. Morgenstern 27 mei 2020 om 21:08

Roubaix valt samen met de laatste dag van de Giro (een tijdrit na enkele bergritten). Het zou me niet verbazen mocht die koers op het programma komen van Groenewegen en wellicht nog renners uit zijn trein (sowieso iemand als Roosen wanneer hij de Giro zou rijden).

Ik denk dat de Giro in dit gekke seizoen een verrassende voorbereiding kan zijn voor Roubaix. Beetje zoals er in een normaal seizoen vanuit Catalunya zo af en toe weleens een verrassing opduikt in het Vlaamse voorjaar.

koos1 27 mei 2020 om 19:38

Dat was te verwachten, in de Giro zijn er zo te zien meer sprintkansen dan in de Vuelta. Benieuwd wie Groenewegens als sprinttrein mee gaat krijgen. Bijna zijn hele sprinttrein (Teunissen, Roosen, Grondal) zullen tijdens de Giro waarschijnlijk de Vlaamse koeren rijden.

Groenewegen en normaal ook Bennett gaan dus naar de Giro, zoals al was gepland. Dan zal voor de Vuelta Kruijswijk met de jongere klimmers worden?

Romāns Vainšteins 27 mei 2020 om 21:33

Heeft Bennett zijn kop werk van 5 tot 2,5 k tot de meet al aangescherpt?

S. Morgenstern 27 mei 2020 om 22:31

De Plus en Kuss gaan naar de Tour, Tolhoek en Bouwman zullen vast nog steeds met Bennett de Giro doen. Wellicht kun je Harper nog een jonge klimmer noemen, of Vingegaard als meer dan een puncher inschatten en Foss al in een grote ronde verwachten, maar ook dan zullen de meeste jonge klimmers niet (met Kruijswijk en/of een andere kopman) naar de Vuelta gaan.

Ik denk dat het belangrijkste deel van de Vuelta ploeg uit de Tour zal komen, aangevuld met wat knechten en enkele renners die er ervaring op kunnen doen.

Turtlehead 27 mei 2020 om 21:57

Beetje een seizoen-sans zo voor onze Dylan. Giro (minus de laatste dagen) en PR zou kunnen, want de kans op de puntentrui is voor hem nihil lijkt me. Moet ie wel op tijd afstappen, anders is ie kapot gereden in de bergen.
Daarmee vervalt wel een belangrijk nevendoel van deze zijsprong: meer inhoud kweken in de bergen…

S. Morgenstern 27 mei 2020 om 22:10

Dat is anders dan voor anderen dit jaar? Ik denk dat bijvoorbeeld Polen, Tirreno en de Giro een aardige hoeveelheid sprintkansen bieden. Heel veel meer gaat niemand er kunnen vinden dit seizoen.

Bummetje 28 mei 2020 om 07:47

Waarom niet de halve Giro doen, zorgen dat die etappe binnen is. Daarna afstappen en richting de Vuelta. Zo kan hij zijn seizoensdoel alsnog halen en etappes in alle grote rondes op zijn palmares hebben na dit jaar.

Koers 28 mei 2020 om 09:57

Volgens mij moet je toestemming krijgen van de koers waar je voortijdig uitstapt om deel te mogen nemen in andere koersen. De Giro zal het vast niet leuk vinden als een deel van de toppers vroegtijd uitstapt dus dan is het maar de vraag of je die toestemming krijgt.

Headlines

Materiaalzone

Populair