Dylan Groenewegen met andere sprinttrein naar Giro
foto: Cor Vos (archief)
zondag 7 juni 2020 om 19:57

Dylan Groenewegen met andere sprinttrein naar Giro

Dylan Groenewegen gaat de Giro d’Italia in met een andere sprinttrein dan gepland. Mike Teunissen en Amund Grøndahl Jansen slaan de Giro dit najaar over omdat tegelijkertijd de klassiekers gereden worden. Christoph Pfingsten, Jos van Emden en Tony Martin vormen de nieuwe ’trein’ van Groenewegen.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“De Giro blijft mijn hoofddoel”, bevestigt de sprintkopman van Jumbo-Visma nog maar eens tegen de NOS. Maar zijn vaste helpers, Teunissen en Grøndahl Jansen, ontbreken. “Normaal zijn het klassieke renners die met mij mee gaan, maar zij gaan de klassiekers rijden. Ik krijg, als het goed is, met Christoph Pfingsten, Jos van Emden en Tony Martin andere sterke jongens met mij mee.”

“Samen trainen is nu heel lastig, maar iedereen weet hoe sterk Tony Martin is en van Jos weet ik dat ook. Pfingsten ken ik ook al heel goed omdat ik een paar jaar met hem samen gereden heb, en begin dit jaar reed ik ook veel met hem samen”, legt Groenewegen uit. “Ik heb dit jaar al drie keer gewonnen, dus ik heb er wel vertrouwen in.”

Hervatten in Milaan-San Remo of Polen?
Waar Groenewegen zijn seizoen hervat, weet hij nog niet. “Dat kan Milaan-San Remo of de Ronde van Polen zijn. Ik vraag mij af of ik al klaar ben voor Milaan-San Remo, terwijl er in Polen meer sprintkansen zijn”, zegt hij. “En ik kan San Remo ook over een half jaar rijden en dan ben ik ook weer wat sterker.”

Milaan-San Remo staat voorlopig op 8 augustus op de aangepaste wielerkalender. De Ronde van Polen duurt van 5-9 augustus.

RIDE Magazine
28 Reacties
Sorteer op:
7 juni 2020 20:07
Martin en Van Emden hebben die explosiviteit niet en Pfingsten komt gewoon tekort als lead-out...
    7 juni 2020 20:14
    De overige treinen zijn vermoedelijk ook niet zo sterk in de giro. Vooral belangrijk dat hij voorin wordt afgezet en uit het gedrang blijft. Dat lukt met Jos en Tony ook wel. Het is ook afwachten welke sprinters voor de giro gaan om vast te stellen hoe belangrijk de trein is.
7 juni 2020 20:15
Wel mondkapje op in de trein natuurlijk.
7 juni 2020 20:16
Ik vind het van sportieve lef getuigen dat Jumbo de klassiekers vol in gaat vliegen want qua overwinningen is dat minder safe dan vol op de bowlingbal inzetten in de giro.
    7 juni 2020 20:21
    Dat zal ook wel deels zijn omdat Teunissen en Grondahl Jansen inmiddels zelf wel dusdanig goed zijn dat ze ook iets te vertellen hebben.

    Denk niet dat het erg lekker was gevallen bij die twee als ze hun eigen kansen in de klassiekers op moesten offeren voor de Giro van Dylan.
    7 juni 2020 20:26
    Maar ook met Roosen is dezelfde keuze gemaakt, voor wie dat allemaal niet op gaat.
    7 juni 2020 20:26
    In de klassiekers heeft Wout in de finale ook ondersteuning nodig en is het belangrijk dat je meerdere renners kunt uitspelen. Ook zonder zijn vaste trein wint Dylan wel etappes in de giro
    7 juni 2020 20:42
    @Morgenstern Roosen wordt misschien wel kopman in de world tour wedstrijden in Canada. Hier kan hij meedoen voor winst, aangezien deze wedstrijden naar verwachting niet sterk bezet zijn en hem goed liggen.
    7 juni 2020 20:48
    Goed mogelijk, maar volgens mij vallen die niet samen met de Giro en de Vlaamse klassiekers.
    7 juni 2020 21:05
    @Morgenstern ik heb me vergist. Canadese tweeluik valt samen met de voorbereidingsronde voor de Giro (Tirreno).
    7 juni 2020 23:25
    Roosen is niet voor niks uit de trein van Groenewegen gehaald he, ze hebben het een paar jaar geprobeerd met matige progressie. Roosen is geen topleadout.
    7 juni 2020 23:40
    Roosen en Teunissen zouden vorig voorjaar uit gaan maken wie zijn laatste man zou worden. Roosen raakte toen echter geblesseerd. Hij is nooit 'uit de trein gehaald' en heeft de jaren ervoor wel degelijk veel progressie gemaakt in verschillende rollen binnen de sprinttrein. De doelpaal bij topleadout plaatsen toont niet het tegendeel.
7 juni 2020 20:27
Deze trein liep begin dit jaar alles behalve soepel. Ik hoop er het beste van, maar vlekkeloos zal het absoluut niet gaan.
    7 juni 2020 20:31
    Hoezo alles behalve soepel? Hij heeft 3 ritten in 2020 gewonnen in de weinige wedstrijden die hij gereden heeft. Het gaat om het winnen, niet om een vlekkeloze trein.
    7 juni 2020 20:39
    Vlekkeloosheid moet ook helemaal niet het criterium zijn van sprinttreinen. De realiteit van een sprintvoorbereiding biedt helemaal geen ruimte voor dat soort verwachtingen.

    Deze trein bracht hem uitstekend bij zijn ritoverwinning in UAE eerder dit jaar. Het is een ander soort trein, dan de eerder geplande, maar ook hiermee is een goede sprintvoorbereiding mogelijk. Lijkt me gezien de nieuwe kalender een prima oplossing om hem met deze renners naar de Giro te sturen.
7 juni 2020 20:54
Pfingsten de leadout? Heeft hij daar al zo veel ervaring in dan? Staat me even niet bij.
7 juni 2020 21:06
Klap in het gezicht van dylan. Teunissen naar de tour dan?
    7 juni 2020 21:13
    Misschien ipv Tony Martin. Combinatie Tour en Giro lijkt me moeilijk dit jaar
7 juni 2020 22:57
Dit is wel zuur voor Groenewegen
8 juni 2020 03:47
Waarom stellen ze graeme brown noet gewoon op
8 juni 2020 11:12
Martin heeft dus geen enkele eigen ambitie in de voorjaarskoersen meer. Toch wel opvallend.
    8 juni 2020 11:45
    Ook daar zal hij moeten knechten voor andere renners. Hij weet waar zijn kracht ligt voor het team. Een echte teamplayer die ontzettend belangrijk is voor JV
8 juni 2020 11:14
De man die zich te goed voelt om te knechten... zit straks zelf zonder knechten. Oh ironie!
    8 juni 2020 13:07
    En hij kan daar niet over klagen in de media, want een winnaar klaagt niet - die laat zijn benen spreken.
8 juni 2020 16:45
Is er al meer bekend over de Jumbo Giro selectie. Bennett kopman neem ik aan? Bouwman en Tolhoek wellicht erbij?
    8 juni 2020 19:28
    Giroploeg zal dan wel worden:
    Groenewegen - Pfingsten - Martin - van Emden
    Bennett - Tolhoek - Bouwman - Martens of Hofstede

    Aan de Vueltaploeg zal nog het meeste veranderd moeten worden. Van de geplande renners kunnen alleen Kruijswijk, Gesink en Kuss naar de Vuelta. De andere voor de Vuelta geplande renners zitten dan in de Giro of de klassiekers.
8 juni 2020 21:44
Vuelta ploeg:

Kruijswijk, Kuss en Gesink.
Evt Roglic
Foss (scheen artikel te zijn waarin stond hij gt)
Martens of hofstede (wie geen giro rijdt)
En dan 2 of 3 uit:
De Plus, Eenkhoorn, Harper, Leezer, Lindeman, vd Hoorn, Vingegaard.

Reacties zijn gesloten.