Dubbel feest Mitchelton-Scott in slotrit Czech Cycling Tour

zondag 18 augustus 2019 om 15:18
Dubbel feest Mitchelton-Scott in slotrit Czech Cycling Tour

foto: Cor Vos (archief)

Mitchelton-Scott heeft in de Czech Cycling Tour (UCI 2.1) gewerkt aan de zegeteller. Op de slotdag kon de Australische ploeg twee keer juichen. Lucas Hamilton wist de rit in Sternberk te winnen. Daryl Impey werd in de leiderstrui tweede en haalde daarmee de eindzege binnen.

Vier renners vormden de kopgroep van de dag. Een viertal met José Manuel Díaz, Jannik Steimle, Pawel Cieslik en Ziga Groselj kreeg niet meer dan drie minuten voorsprong. Het Mitchelton-Scott van leider Daryl Impey controleerde de vlucht en haalde ruim voor de finish de aanvallers terug.

In de heuvelachtige finale, met drie keer de Ecce Homo-klim rondom Sternberk, bleef een compact peloton over. Andreas Schillinger van BORA-hansgrohe pakte in de voorlaatste ronde een minuut voorsprong, maar zijn avontuur was niet van lange duur.

In de slotronde was het aan de favorieten om zich te tonen. Impey twijfelde niet en trok zelf ten aanval, samen met ploegmaat Lucas Hamilton, Felix Großschartner en Michael Kukrle. De ploeggenoten van Mitchelton-Scott speelden het overtal goed uit: Hamilton won voor Impey. De derde plek in de daguitslag was voor Kukrle.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone