Diego Ulissi: “Tijdens de tweede week wil ik er staan”

Diego Ulissi: “Tijdens de tweede week wil ik er staan”

Foto: Sirotti

zondag 10 mei 2015 om 10:34

Na een afwezigheid van negen maanden keerde Diego Ulissi vorige maand in de Ronde van het Baskenland terug in competitie. Vorig jaar won de 25-jarige kopman van Lampre-Merida twee Giroritten. Deze editie gaat hij opnieuw op jacht naar dagsucces. WielerFlits vroeg hem naar zijn verwachtingen.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar
De voorbereiding van Ulissi op de belangrijkste Italiaanse koers op de wielerkalender was verre van ideaal. Ondanks het geringe aantal wedstrijdkilometers, begint hij met vertrouwen aan La Corsa Rosa. “Ik begin nog niet op honderd procent aan de Giro. Ik denk dat ik nog een week á tien dagen nodig zal hebben om mijn topconditie te bereiken. Maar ik heb vertrouwen dat ik tijdens de Giro het gewenste niveau zal halen. In Romandië heb ik goed kunnen werken en dat stemde mij tevreden”, kijkt hij terug.

Zijn kansen komen in de tweede week. “Ik kijk uit naar de etappes in het middelgebergte. Die ritten passen bij mijn kwaliteiten. In de tweede week gaan we naar het Noorden en in het gebergte van de Apennijnen liggen er kansen voor mij. Ik kan nog geen rit uitkiezen, maar er liggen meerdere mogelijkheden.”

Ulissi tekent vooraf voor een evenaring van zijn prestatie van vorig jaar, toen hij in Viggiano en Montecopiolo als eerste de finish passeerde. “Laat ik mij vooralsnog richten op één ritzege. Daarna zien we wel verder”, zegt hij bescheiden. De felbegeerde roze leiderstrui komt ook voor in zijn gedachten. “Roze in de Giro is een droom van iedere renner die hier aan de start staat. We zullen zien hoe de eerste week gaat verlopen.”

De eerste dag verliep voor zijn ploeg Lampre-Merida teleurstellend. De Italiaanse formatie deed over de ploegentijdrit in San Remo 59 tellen langer dan winnaar Orica-GreenEDGE. Het eindigde daarmee voorlaatste.

Dit artikel delen:

6 Reacties

nasibal 10 mei 2015 om 10:40

Ik krijg bij deze jongen eerder een soort Betancur-gevoel. Niet zo zeer qua omvang van het lichaam maar qua omvang van de resultaten die we nog gaan zien.

Tuubke 10 mei 2015 om 11:25

Nou, dan moeten ze hem dus in de eerste week maar vast op een onoverbrugbare achterstand rijden…

De roze trui zal sowieso wel lastig worden voor hem, of hij moet een keer vreselijk mazzel hebben met een lange ontsnapping. Wel altijd een leuke aanvaller!

LyndaLid 10 mei 2015 om 11:49

En toch verwacht ik hem in de eerste week ook :)

sven241 10 mei 2015 om 12:21

Denk ook dat hij beter is dan iedereen denkt, maar alsnog wordt het lastig om al die mannen als Matthews,Lobato,Gerrans etc te verslaan.

Dre 10 mei 2015 om 13:21

Je wordt niet beter, hooguit ga je minder hard achteruit dan de ander.

ecorrijn 10 mei 2015 om 14:34

Hij zal wel scoren. Was goed in romandie, goed geknecht voor costa

Headlines

Materiaalzone