Denise Betsema sluit veldritseizoen af met winst in Oostmalle
foto: Cor Vos
zondag 21 februari 2021 om 14:30

Denise Betsema sluit veldritseizoen af met winst in Oostmalle

Denise Betsema heeft zondag de laatste veldrit van het seizoen op haar naam geschreven. De Texelse van Pauwels Sauzen-Bingoal was in de Sluitingsprijs Oostmalle een klasse apart. Halverwege de cross wist ze Sanne Cant af te schudden. De derde plaats was weggelegd voor Inge van der Heijden.

Sanne Cant begon voortvarend aan de laatste wedstrijd van het seizoen. De Belgische kampioene kreeg Denise Betsema en Inge van er Heijden mee. Annemarie Worst moest, net als Aniek van Alphen, achtervolgen en haakte af met materiaalpech. Vooraan bleken Cant en Betsema over de beste benen te beschikken.

De kopvrouw van Pauwels Sauzen-Bingoal sloeg vervolgens een gat met Cant en breidde dat steeds verder uit. Bij het ingaan van de vijfde ronde was het verschil ongeveer 17 seconden. Die voorsprong groeide vervolgens gestaag richting de halve minuut, waardoor Betsema uitgebreid tijd had om de zege te vieren.

Sanne Cant werd uiteindelijk verdienstelijk tweede in de slotcross, die in Oostmalle verreden werd in een heerlijk lentezonnetje. Het podium werd gecompleteerd door Inge van der Heijden.

Sluitingsprijs Oostmalle 2021
Uitslag vrouwen

1. flag-nl Denise Betsema in 44m12s
2. flag-be Sanne Cant op 41s
3. flag-nl Inge van der Heijden op 56s
4. flag-nl Aniek van Alphen op 1m30s
5. flag-nl Annemarie Worst op 1m50s
6. flag-be Alicia Franck op 2m10s
7. flag-be Loes Sels op 2m24s
8. flag-nl Fem van Empel op 2m27s
9. flag-it Alice Maria Arzuffi op 2m34s
10. flag-be Marthe Truyen op 2m50s

 
16 Reacties
Sorteer op:
21 februari 2021
Betsema uiteindelijk met overmacht. Cant haalt haar beste uitslag van het seizoen in een koers met tenminste 1 topper aanwezig en Inge ook netjes. Worst genomineerd voor de pechvogel. Dat was het voor de dames in het veld en ik moet zeggen dat ik heb genoten van het seizoen. In 80% van de wedstrijden was het een stuk spannender dan bij de mannen en ik heb fraaie staaltjes gezien van Lucinda, Ceylin, Denise en ook rensters als Vas en Honsinger. Volgend seizoen meer van dit graag.
  21 februari 2021
  +1 helemaal mee eens, de dames geven iedere week een show! Nu nog wat meer nationaliteiten en dan is vrouwen cross compleet volwassen.
  21 februari 2021
  Ja genoten van de damescross dit seizoen, en vorig seizoen ook trouwens. Onderhoudende wedstrijden met vaak mooie strijd in de top.
21 februari 2021
Zoals verwacht, die zege van Betsema. Worst leek wel goed maar had dan pech. Cant goed maar reed duidelijk over de top heen waardoor ze toch een paar foutjes maakte. Mooi podium voor Van der Heijden.
21 februari 2021
De voorwedstrijd zit er op en me nu eens extra goed gaan zetten voor de grote afsluiting van het seizoen. En dan zomerslaap tot het nieuweseizoen. Wel benieuwd hoe de nieuwe kalender perikelen zich ontwikkelen en of we volgend seizoen weer een normale wedstrijden krijgen met publiek en VIPs.
  21 februari 2021
  Het zal toch wel dat er volgend seizoen weer publiek is, desnoods met vaccinatie bewijzen en snel tests.
  21 februari 2021
  Ik neem aan dat dit met een knipoog is: de wedstrijden bij de vrouwen waren over het algemeen een stuk spannender en enerverender! Het verschil in snelheid doet er dan echt niet veel toe.
  21 februari 2021
  Voorwedstrijd?
  21 februari 2021
  Ja inderdaad voorwedstrijd of bijprogramma of hoe je dat allemaal kunt noemen. Gewoon een beetje realistisme aan de dag leggen. Als er in de toekomst weer publiek op de cross mag komen zou men als experiment het eens kunnen omdraaien. Eerst de mannen en als slot de vrouwen wedstrijd. Dik kans dat een deel van het volk voortijdig naar huis gaat. Voor Corona kwam een groot deel van het publiek pas tijdens de vrouwenwedstrijd of vlak voor de mannen binnen. Maar misschien is dat ondertussen veranderd.
  21 februari 2021
  Ok, ik zal in het vervolg wat meer ‘realistisme’ aan de dag leggen...
  21 februari 2021
  Is toch wel aan het veranderen denk ik. De tv kijkcijfers voor de damescross nemen sterk toe en lagen zelfs al een paar keer hoger dan voor de heren. Publiek ter plekke is uiteraard nog iets anders, maar het is alvast een indicatie dat de vrouwen het predicaat voorprogramma stilaan ontgroeid zijn.
21 februari 2021
Helaas niet gezien, maar seizoen net iets te lang voor van Empel of had ze pech?
  21 februari 2021
  Inderdaad pech gehad in het begin daarna een tijdje net buiten de top 10 gereden om uiteindelijk toch met een goed slot in de top 10 te komen.
  21 februari 2021
  Bedankt Dolfy.
21 februari 2021
Eindelijk 2 keer podium voor Sanne. Hieperdepiep!!! Alleen jammer dat het seizoen eigenlijk al twee weken afgelopen is. Duidelijk verkeerd gepiekt. Of misschien wel heel slim, zoals Iserbyt: pieken naar de crossen die je kunt winnen omdat de grootste tegenstanders andere bezigheden hebben....
  21 februari 2021
  Ze piekte zoals de meeste toppers naar dat WK en zonder die val in die eerste bocht zat er wel iets meer in dan positie 8. Heeft de gehele januari en februari maand richting positie 4-8 gefietst. Dat heeft niets te maken met pieken, maar is nu eenmaal haar plaats. Het feit dat ze nu op het podium komt heeft te maken met de afwezigheid van Brand en Alvarado. Net zoals ze in Gullegem en Bredene (eindejaarsperiode) al naar het podium reed, maar daar tegen een sterke Vas uitkwam. Jammer dat een renster als Cant op dit forum heel veel bagger over haar krijgt. Strijdt nog altijd voor elke plaats en rijdt nog altijd op goed niveau rond. Ik hoor geen bagger over Vos als ze ergens in de tweede rij rondrijd. De boer en Compton komen zelfs niet in het beeld voor

Reacties zijn gesloten.