Denise Betsema: “Momenteel is er aan Brand niets te doen”

zaterdag 22 januari 2022 om 15:03
Denise Betsema: “Momenteel is er aan Brand niets te doen”

foto: Cor Vos (archief)

Voor de Flandriencross in Hamme stond Denise Betsema aan de leiding van de X2O Trofee, maar na afloop zien we haar terug op de tweede plaats. De renster van Pauwel Sauzen-Bingoal werd vandaag derde. Ze moest haar meerdere erkennen in Lucinda Brand, die de leiding in het klassement overneemt. “Momenteel is er aan Brand niets te doen, die is in de vorm van haar leven. Het is achtervolgen momenteel. Dat is niet altijd even leuk”, klinkt het in het flash-interview na afloop.

Het verlies van haar koppositie kwam voor Betsema niet helemaal als een verrasing. “Ik wist dat vandaag heel lastig ging worden. Er was één stukje van het parcours, dat heuveltje, dat me niet zo goed lag. Ik zakte constant weg, ook al zal de rest dat ook hebben gehad. Daar werd het verschil gemaakt en ik redde het niet om dat te dichten.”

Ondanks de suprematie van Brand, heeft Betsema de hoop op de eindzege in de X2O Badkamers Trofee niet opgegeven. “Ik kijk nu snel verder naar de volgende. Ik sta nog steeds kort, dus ik denk dat er nog steeds mogelijkheden zijn. Het is momenteel vooral een beetje hopen dat ik mijn vorm nog iets beter kan krijgen. En een foutje is snel gemaakt, dus ik heb nog hoop en ik denk dat het echt nog wel kan, maar het wordt lastig.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Murcia 22 januari 2022 om 16:44

Denise gaat Lucinda inderdaad niet bedreigen, op puur vermogen en met een danig verbeterde techniek heeft de laatste een groot gat geslagen. De enige bedreiging voor Brand dit WK is Vos omdat die nog meer pk's in haar lichaam heeft zitten en een betere sprint. Volgende week ben ik vooral benieuwd of Marianne net als de vorige keer in Fayetteville op de klim het verschil kan maken.

0
Pietspeed 22 januari 2022 om 18:19

Oneens, Brand heeft op 3 crossen na, buiten het podium gereden. Wel top 5. Heeft nagenoeg hele seizoen gecrossed en gewonnen. Eigenlijk continue de beste, behalve in de wedstrijden die Vos won. Maar daar heeft Vos zich specifiek op voorbereid, en slim koersen. Een aantal momenten pieken. Dat Vos eventueel wint in US, kan zeker. Hou het toch op Brand. Vind haar sterker met intrinsiek meer vermogen.

0
Franco Ballerini 22 januari 2022 om 18:44

Vlak Vas op dit parcours zeker niet uit. De welbekende hond (of is het in het geval van de dames teef? Nee, dat klinkt zeer vervelend) die er als derde mee heen gaat?

0
Oblomov 23 januari 2022 om 00:07

Laat Vas maar oppassen dat ze niet nog een keer op een minuut gereden wordt, net als tijdens het EK. Die had het gewoon tegen haar leeftijdgenoten op moeten nemen. Dat zou al een hele kluif zijn, gezien de wijze waarop het drietal Van Empel, Pieterse en Van Anrooij zich dit seizoen gemanifesteerd heeft. Tegen Vos en Brand is ze kansloos, vooral omdat ze niet in het wiel kan gaan zitten, maar ze beide zal moeten lossen.

0
Blackcanyon 23 januari 2022 om 07:02

Het is heel simpel. Ze moet Brand meester zijn.
Of Brand voorkomen, want dan is ze eerste bij de finish, en daar gaat t om.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone