Definitief: geen Belgisch kampioenchap op de weg in augustus

woensdag 13 mei 2020 om 12:47
Definitief: geen Belgisch kampioenchap op de weg in augustus

© Cor Vos

Het zat er al even aan te komen en het is ondertussen ook definitief: er komt geen BK op de weg in augustus. Volgens bondsvoorzitter Tom Van Damme komt er wel een datum later dit jaar. 

Jos Smets, directeur van Belgian Cycling, liet deze week al verstaan dat een BK in augustus eigenlijk onhaalbaar was. Voorzitter Tom Van Damme bevestigde dat en heeft het over een nieuw uitstel.  “Er is beslist dat er geen massa-evenementen zijn tot eind augustus. Beter is het te zoeken naar een andere datum in de weken daarna”, aldus Van Damme aan de Belgische media.

“Tijdens WK-week?”
“Ik ben overtuigd dat het Belgisch kampioenschap er dit jaar komt. Als er gefietst wordt, en er is een Ronde van Vlaanderen en een Ronde van Frankrijk, zie ik niet in waarom er geen Belgisch kampioenschap komt. We hebben een aantal opties doorgenomen met de organisator. We zullen een plaats vinden op de kalender.” De laatste week van september zou een optie zijn. Tenminste, als het WK wordt verschoven naar het Midden-Oosten in november.

Het BK op de weg gaat normaal door in Anzegem. Voor het BK tijdrijden (Koksijde) is nog niets beslist en gaan de onderhandelingen verder. Eerder werd in Nederland het besluit genomen om het NK (alvast de ritten in lijn voor heren en dames elite) dit jaar niet meer te organiseren.

Dit artikel delen:

5 Reacties

SoloSlim 13 mei 2020 om 14:52

Waarom moet een wedtsrijd een massa bijeenkomst worden?
Hou het kleinschalig en breng het op tv!

guyremgabdel 13 mei 2020 om 15:59

Omdat beste soloslim een wedstrijd GEORGANISEERD moet worden. En organiseren, dat betekent voor de organisator bijdrage aan de UCI van enkele duizenden, bijdrage aan Belgian Cycling (voor een BK = 250000€), prijzengeld voor dames en heren, BA verzekeringen, seingevers, medische diensten, etc.. Maw de koers kost al rap een half miljoen euro aan vaste kosten waar je niet onderuit kunt.
Je gelooft toch niet dat elke TV zender een half miljoen betaalt aan elke organisator ?
Dus als we enkel op TV mogen kijken, gaan we naar een systeem moeten van betaaltv waarbij elk gezin 10€ of meer per koers via kabelnetwerk zal moeten betalen.
Dus voor een BK heb je minstens 50000 betalende kijkers nodig om alleen al de vaste kosten te dekken.
Kandidaat ?

SoloSlim 13 mei 2020 om 17:42

Denk dat in tijden als vandaag dat de bedragen aan de BC & UCI alsook de prijzengelden wel naar beneden kunnen of misschien zelf afgeschaft kan worden. Iedereen heeft schrik dat teams gaan verdwijnen, dan moet er geen geld gevraagd worden als ze iets willen organiseren. Solidair zijn..

guyremgabdel 13 mei 2020 om 17:51

Sinterklaas is 6 december. Met wat denk je dat de uci-bonzen en medewerkers alsook deze van Bc hun lonen betaald worden ? Juist van oa de (aanzienlijke) bijdragen van de organisatoren. De UCI heeft zijn zetel dank zij wijlen jullie landgenoot wel in Zwitserland hé. En als je ginder al eens langs geweest bent, ken je ginder wellicht ook de levensduurte. Trouwens vergeet ook de verzekeringsbedragen (BA) niet. Ken jij een verzekeringsmaatschappij die “gratis” verzekeringen aanbiedt ? Zo ja, graag de naam aub want dan ga ik mij bij die ook laten verzekeren. Let maar op dat straks de uci geen coronabijdrage gaat bijrekenen bij de organisatievergunningen.

SoloSlim 14 mei 2020 om 08:45

Hoop toch dat ze bij de UCI/BC liever wel koersen zien met een lagere bijdrage voor hen dan geen koersen en geen bijdrage.. en misschien volgend jaar minder inkomsten ook hierdoor. Maar misschien is het een ijdele hoop.

Verzekeringen had ik wel ik nergens vermeld, dit moet naturlijk geregeld worden, maar dit zouden ze toch moeten kunnen coveren met tv gelden en reclame inkomsten lijkt me.

Headlines

Materiaalzone

Populair