Deceuninck-Quick-Step stuurt sterke selectie naar Milaan-San Remo

donderdag 6 augustus 2020 om 15:07
Deceuninck-Quick-Step stuurt sterke selectie naar Milaan-San Remo

foto: Cor Vos (archief)

Binnen het kamp van Deceuninck-Quick-Step denkt men vooral aan de zwaargehavende Fabio Jakobsen, maar de ploeg is ook in volle voorbereiding op Milaan-San Remo. De Belgische formatie heeft inmiddels zijn selectie op papier voor de Italiaanse klassieker.

Deceuninck-Quick-Step rekent zoals altijd op een sterke formatie en meerdere kanshebbers. Zo staat Julian Alaphilippe aan de start om zijn titel te verdedigen. De vraag is alleen of de Fransman ook over de benen beschikt om de Cipressa en vooral de Poggio op te knallen. In de voorbije Strade Bianche reed de pechduivel mee, dus zal Alaphilippe gebrand zijn op een goed resultaat.

Mocht het tot een sprint komen op de Via Roma, dan heeft Deceuninck-Quick-Step met Sam Bennett een kandidaat-winnaar in huis. De sterke Ier liet in aanloop naar Milaan-San Remo al zien in vorm te zijn, met ritwinst in de Ronde van Burgos. Zdeněk Štybar en Bob Jungels zijn ook twee renners om in de gaten te houden, zeker na een zware editie van Milaan-San Remo.

Kasper Asgreen en Tim Declercq mogen zaterdag eveneens een rugnummer opspelden. Deceuninck-Quick-Step kan over twee dagen niet rekenen op Yves Lampaert. De Belgische klassiekerspecialist, normaal een belangrijke pion binnen de ploeg, kwam gisteren ten val in Milaan-Turijn en moest opgeven met een sleutelbeenbreuk.

Voorbeschouwing Milaan-San Remo 

Selectie flag-be Deceuninck-Quick-Step voor flag-it Milaan-San Remo 2020
flag-fr Julian Alaphilippe
flag-dk Kasper Asgreen
flag-ie Sam Bennett
flag-be Tim Declercq
flag-lu Bob Jungels
flag-cz Zdeněk Štybar

Dit artikel delen:

5 Reacties

ivo001 6 augustus 2020 om 16:21

Zou Bennett niet mee kunnen op de Poggio? Heeft in Burgos en de Hammer Series toch laten zien prima korte klimmetjes op te kunnen knallen.

Brecht 6 augustus 2020 om 16:27

Hij is samen met Caleb Ewan in ieder geval de beste klimmer onder de topspurters

Rawolf 6 augustus 2020 om 16:42

Wout van Aert kan anders ook aardig zo’n klimmetje op en je zou hem zowat bij de topspurters gaan rekenen

den OPQS 6 augustus 2020 om 16:48

Buiten Tim Declercq kan iedereen van deze selectie winnen

vanSpringel 6 augustus 2020 om 17:16

Ik zie WvAert hier nog wel op het hoogste treedje van het schavot komen. Die is serieus in goede doen. Wanneer die in de finale geen pech krijgt dan gloort een geel/zwart/witte Jumbo_Visma-Hema trui aan de streep.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair