David Dekker niet meer van start in Ronde van Catalonië

zaterdag 26 maart 2022 om 11:55
David Dekker niet meer van start in Ronde van Catalonië

foto: Cor Vos

David Dekker verschijnt vandaag niet meer aan de start in de Ronde van Catalonië. De sprinter van Jumbo-Visma laat de laatste twee etappes aan zich voorbijgaan om zich te richten op zijn deelname aan Dwars door Vlaanderen, aankomende woensdag.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Dekker kwam met wat vraagtekens aan de start van de Volta a Catalunya na zijn val in de Ronde van Valencia en het was afwachten of hij in de zware Spaanse ronde aan sprinten zou toekomen. De 24-jarige renner kon in geen van de etappes meedoen om de overwinning. Desondanks zag zijn ploegleider Marc Reef een positief punt. “Deze week is een goede investering voor hem om weer een stap te maken richting de komende periode”, vertelde hij op de ploegsite.

De laatste twee etappes laat Dekker nu aan zich voorbijgaan; voor sprinters twee serieuze ritten waarvan de eerste ruim 2800 hoogtemeters heeft en de tweede eindigt op de lastige omloop op de Montjuïc in Barcelona. Hij gaat zich toeleggen op Dwars door Vlaanderen, die voor woensdag op het programma staat. Ook vorig jaar, in zijn eerste profseizoen, verscheen hij aan de start van de Vlaamse eendagswedstrijd.

Behalve Dekker staat ook Valerio Conti niet meer aan de start. De klimmer van Astana Qazaqstan kampt namelijk met een verkoudheid.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Petje 26 maart 2022 om 12:14

Hij valt zwaar tegen de afgelopen anderhalf jaar.

0
Martino87 26 maart 2022 om 12:20

Dan waren de verwachtingen misschien te hoog. In de belofte categorieën was hij (gebaseerd op de uitslagen) geen absolute top. Vervolgens vlak voor de corona crisis een paar goede uitslagen gereden waardoor hij een contract kreeg bij Jumbo. Als prof blijft het beperkt tot een paar goede sprints in de UAE tour.

0
Turtlehead 26 maart 2022 om 12:27

Ja. Winnen hoeft niet, maar uitrijden en af en toe in een eerste groep naar de finish en eens meedoen om de plekken bij de eerste tien is toch niet teveel gevraagd.

0
KennyKlimmen 26 maart 2022 om 13:04

Wat conjunctuur in de groei. Is iig wel menselijk.

0
bunchsprinter 26 maart 2022 om 13:07

Kooy is een stukje verder.

0
Marik 26 maart 2022 om 13:37

Dekker in de minder sterk bezette koersen opstellen. En bij deze ontwikkeling zal de ploeg wel afscheid van hem gaan nemen.

0
uitdewaaier 26 maart 2022 om 18:42

Ben er ook bang voor.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone