David De la Cruz verkast van UAE Emirates naar Astana-Premier Tech

zaterdag 2 oktober 2021 om 09:52
David De la Cruz verkast van UAE Emirates naar Astana-Premier Tech

foto: Cor Vos

Astana-Premier Tech heeft de komst bekendgemaakt van David De la Cruz. De Spaanse klimmer van UAE Emirates tekende een contract voor twee jaar bij de Kazachse ploeg. De 32-jarige De la Cruz was dit seizoen de nummer zeven in de Vuelta a España, waar Primož Roglič zijn titel wist te prolongeren.

Ook dit jaar maken we met RIDE weer een lekker dikke zomereditie. Een 212 pagina's dik wielermagazine waar je deze zomer uren van kunt genieten en die de sportzomer nog nét iets leuker maakt. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De la Cruz laat via zijn nieuwe ploeg weten blij te zijn met zijn transfer naar het Kazachse team. “Ik heb niet getwijfeld en nam vrij snel de beslissing toen Alexander Vinokourov naar me toe kwam met het aanbod om naar zijn ploeg te komen. Ik heb het gevoel dat Astana de ploeg is die perfect bij mij past, maar tegelijkertijd is het ook een ploeg die bij mij past als renner. Ik hou van de stijl van de ploeg, het aanvallende karakter, de ambities en de focus op het algemeen klassement.”

De Spaanse klimmer, die eerder voor Caja Rural, NetApp-Endura, Quick-Step Floors en Team Sky koerste, is er dan ook van overtuigd dat hij goed in de ploeg past. “Natuurlijk besef ik dat het eerste seizoen in een nieuwe ploeg niet makkelijk zal zijn. Ik zal zeker een periode nodig hebben om me aan te passen, maar ik hoop dat die van korte duur zal zijn en dat ik snel een deel van de groep zal worden.”

De la Cruz aan het werk op zijn tijdritfiets tijdens de Ronde van Zwitserland – foto: Cor Vos

“Ik ben er zeker van dat we samen met het management een goed programma kunnen plannen, waarin ik de kans krijg om de ploeg te helpen zijn belangrijke doelen te bereiken en waarin ik de kans krijg om enkele persoonlijke resultaten te behalen. Misschien maak ik kans om een gooi te doen naar het eindklassement in de Vuelta, of zelfs de Giro. Maar in de eerste plaats ben ik bereid om de ploegstrategie te volgen om samen met Astana successen te boeken”, aldus De la Cruz.

Goede versterking
Ploegmanager Alexander Vinokourov ziet in De la Cruz een ervaren en complete renner die zijn ploeg kan versterken in de etappekoersen. “Niet alleen in de grote rondes, maar ook in koersen van een week. Hij is sterk in de bergen, valt graag aan en voelt zich comfortabel genoeg in de tijdritten, waar hij niet alleen zijn positie kan verdedigen, maar ook tijd kan pakken op zijn rivalen. Het is een goede versterking voor ons.”

“We zullen David kunnen gebruiken in de ploegtactiek in bepaalde koersen als de grote rondes, maar we zijn ook bereid om hem wat vrijheid en kansen te geven om zich te bewijzen in de koersen, die bij zijn karakter passen”, aldus Vino.

Dit artikel delen:

15 Reacties

Sagan=hulk 2 oktober 2021 om 09:54

Leuk! Dacht dat hij naar Movistar zou verkassen, dit is leuker om aanvallend te koersen.

0
Jean Dumas 2 oktober 2021 om 11:31

Wordt een bejaardenhuis rond Mas en Ayuso daar bij Movi.

0
Landeirovic 2 oktober 2021 om 11:34

Heb ik iets gemist? Ayuso movistar?

0
Harrogate19 2 oktober 2021 om 15:02

Nee, Ayuso gaat naar de beste ploeg ooit. UU AA EE, joe ee ii

0
Wheely 2 oktober 2021 om 10:06

Wordt weer een leuke ploeg zo met Lopez dr ook bij.

0
Johnny7 2 oktober 2021 om 10:14

Leuke renner die op grote achterstand 9e of 10e kan worden in de Vuelta als er maar genoeg renners afstappen.

Dat ‘leuke’ was dus sarcastisch.

0
xistnc 2 oktober 2021 om 10:33

Dat is een forse aderlating voor UAE.

0
Landeirovic 2 oktober 2021 om 10:40

Reed een sterk seizoen klopt. Maar met Almeida, Soler, Bennett hebben ze hem toch goed vervangen hoor.

0
Turtlehead 2 oktober 2021 om 11:34

Wat moet er van UAE worden? Hiermee dalen zowel de gemiddelde leeftijd als de kwaliteit van de knechten-uit-de-tweede-lijn in één moeite nog verder…

0
Landeirovic 2 oktober 2021 om 11:44

Knechten: Polanc, Soler, Bennett, Costa, Formolo, Majka. Valt toch echt goed mee. Wetende dat Hirschi, Mcnulty, Ayuso in de belangrijke wedstrijden ook als knecht willen opstellen.

0
zero sugar 2 oktober 2021 om 11:08

Plek voor Sjoerd Bax dus!

0
de adelaar 2 oktober 2021 om 17:22

Duimpje omhoog

0
Wielervolger 2 oktober 2021 om 11:24

Goede klimmer maar ongelofelijk slechte daler wel

0
Scott Sunderland 2 oktober 2021 om 12:28

Toch opvallend omdat overal stond dat De La Cruz naar Movistar zou gaan. Astana moet zich ook dringend versterken en dan is De La Cruz geen verkeerde renner. Er gaan veel goede renners weg. Aranburu, Oscar Rodriguez, de gebroeders Izagirre, LL Sanchez, Vlasov en Fuglsang gaat mogelijk naar BikeExchange. Wel goed dat ze Lutsenko behouden. Dat is voor mij de beste en interessantste van het hele stel.

0
vevie 2 oktober 2021 om 14:22

Miguel Angel komt de ploeg ook zeker versterken. Dat is dan de beste renner, althans doelend op het rijden van een goed AK. Lutsenko is wel de completere renner.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone