Daryl Impey wint derde etappe Bayern Rundfahrt na late uitval

vrijdag 30 mei 2014 om 16:11

Daryl Impey heeft de derde etappe van de Bayern Rundfahrt op zijn naam geschreven. De Zuid-Afrikaan van Orica GreenEDGE wist in de slotfase weg te springen uit het peloton, nadat Jens Voigt – die de hele dag in de aanval reed – pas laat ingerekend was. Reinardt Janse van Rensburg (Giant-Shimano) zorgde voor een één-tweetje voor Zuid-Afrika door tweede te worden, Alexandr Porsev (Katusha) werd derde. Mathias Frank blijft leider.

De etappe ging van start zonder onder andere Joe Dombrowski (Team Sky), Anthony Roux (FDJ.fr) en Nick Nuyens (Garmin-Sharp). Voor de derde dag op rij regende het in Beieren, zo ook aan de start in Grassau.

Good old Jens Voigt mee in vlucht van de dag
De eerste aanval van de dag kwam op naam van de 42-jarige Jens Voigt. De ervaren Duitser van Trek Factory Racing kreeg Tino Thömel (Team Stuttgart) met zicht mee. Even later vonden ook Sebastian Deckert (LKT Team Brandenburg) en Heiner Parra (Caja Rural) de aansluiting aan de kop van de wedstrijd. Het viertal kreeg in de regenachtige openingsfase een maximale voorsprong van ruim zeven minuten.

Na 150 kilometer kwam eindelijk het zonnetje tevoorschijn voor de renners. De koplopers hadden op dat moment nog een voordeel van iets meer dan vier minuten. In het peloton namen IAM Cycling, met klassementsleider Mathias Frank, en Katusha de leiding.

Voigt halveert kopgroep en gaat solo verder
Op veertig kilometer van de streep gooide Jens Voigt er een tempoversnelling tegenaan. De aanvalslustige veteraan kreeg de jonge Thömel met zich mee. Deckert en Parra moesten passen. Eenmaal aangekomen op het plaatselijke parcours in Neusäß, dat drie keer verreden moest worden, liet Voigt ook zijn laatste vluchtkompaan achter zich. De WorldTour-ploegen leidden de achtervolging en op twaalf kilometer van de streep bedroeg het voordeel van Voigt nog veertig seconden.

Spannende slotfase
Met nog vijf kilometer te gaan had Voigt nog 22 seconden over op de kop van het peloton, waar de Sky-trein haar werk deed. In het plaatselijke rondje zat een klein heuveltje en een afdaling. Even later werd de moedige Voigt echter ingerekend, waarna Daryl Impey ten aanval trok. Al snel had de Zuid-Afrikaan een groot gat geslagen, dat hij niet meer weggaf. Hij hield zijn voorsprong op het aanstormende peloton vast.

Achter Impey werd zijn landgenoot Reinardt Janse van Rensburg tweede. Raymond Kreder was de beste Nederlander op een zesde plek.

flag-de Bayern Rundfahrt 2014 (2.HC)
Uitslag etappe 3: Grassau – Neusäß (233,5 km)

1. flag-za Daryl Impey (Orica GreenEDGE)
2. flag-za Reinardt Janse van Rensburg (Giant-Shimano)
3. flag-ru Alexandr Porsev (Katusha)
4. flag-de Phil Bauhaus (Team Stölting)
5. flag-au Heinrich Haussler (IAM Cycling)
6. flag-nl Raymond Kreder (Garmin-Sharp)
7. flag-de Gerald Ciolek (MTN-Qhubeka)
8. flag-it Davide Vigano (Caja Rural)
9. flag-by Yauheni Hutarovich (AG2R La Mondiale)
10. flag-de Alexander Krieger (Team Stuttgart)

Algemeen klassement na etappe 3
1. flag-ch Mathias Frank (IAM Cycling)
2. flag-fr Thibaut Pinot (FDJ.fr) op 8s
3. flag-cz Leopold König (Team NetApp-Endura) z.t.
4. flag-fr Romain Bardet (AG2R La Mondiale) op 16s
5. flag-ch Johann Tschopp (IAM Cycling) z.t.
6. flag-gb Geraint Thomas (Team Sky) z.t.
7. flag-fr Brice Feillu (Bretagne-Séché Environnement) op 26s
8. flag-by Vasil Kiryienka (Team Sky) op 39s
9. flag-lu Ben Gastauer (AG2R La Mondiale) op 50s
10. flag-ch Marcel Wyss (IAM Cycling) op 52s
Volledige uitslag en klassement

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone