Daryl Impey na achtste titel: “Ze willen me allemaal onttronen”

vrijdag 8 februari 2019 om 17:20
Daryl Impey na achtste titel: “Ze willen me allemaal onttronen”

foto: Cor Vos (archiefbeeld)

Na zijn achtste titel is Daryl Impey met recht de te kloppen man tijdens het Zuid-Afrikaans kampioenschap tijdrijden. In Tschwane klopte de renner van Mitchelton-Scott Stefan de Bod in de strijd om de hoofdprijs, net als vorig jaar.

“Ik ben heel blij dat ik nummer acht kon binnenhalen” reageerde Impey, die in 2011 en sinds 2013 jaarlijks de nationale titel pakte op de tijdrit. “Elk jaar wordt de druk groter en het is logisch dat ze allemaal de eerste willen zijn, die me onttroont.”

De Zuid-Afrikaan klokte 57m46s op het 52 kilometer lange parcours en was daarmee 1m12s sneller dan De Bod, die tweede eindigde. “Ik reed wellicht één van mijn beste tijdritten en voerde zeker één van mijn beste nummers ooit op. Ik was ditmaal niet zo zeker van mijn zaak, omdat ik minder werkte aan mijn tijdrit dan voorheen.”

Tour Down Under
Hij was blij dat hij kon voortborduren op zijn vorm van de Tour Down Under, waar hij in januari voor het tweede jaar op rij de beste was. “Hopelijk kan ik dit zondag nog eens overdoen (als de wegwedstrijd op het programma staat, red). Ik ben blij dat ik vandaag kon laten zien wie de beste was, ongeacht het resultaat van zondag.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

koos verrek 8 februari 2019 om 17:27

Alle 8 tegenstanders haha. Als meintjes 3de wordt in de TT zegt genoeg..

0
Polleke 8 februari 2019 om 20:21

En nu afwachten of zijn apotheker niet weer geknoeid heeft…..

0
Vincent Lacressonniere 8 februari 2019 om 21:37

Hoe zat het ook al weer met zijn doping-schorsing?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone