Daniel McLay naar EF Education First-Drapac

maandag 2 oktober 2017 om 15:03
Daniel McLay naar EF Education First-Drapac

Daniel McLay komt volgend seizoen seizoen uit voor een WorldTour-ploeg. De 25-jarige Brit tekent een contract voor EF Education First-Drapac, de nieuwe naam van de Cannondale-ploeg. Hij maakt de overstap van Fortuneo-Oscaro.

“Ik ben erg blij dat ik de stap naar de WorldTour kan maken” aldus McLay. “Ik denk dat dit voor mij de perfecte ploeg is. Dit is een cruciaal moment in mijn carrière. Ik ben op een leeftijd gekomen dat ik niet meer als een talent wordt gezien. Het is tijd geworden om te presteren voordat de grijze haren aan de oppervlakte komen”, grapt hij.

McLay zal samen met de Italiaan Sacha Modolo uitgespeeld worden in de massasprints, al heeft de snelle Brit meer ambities. “Ik denk dat ik een goede renner voor de klassiekers kan worden. Ik kijk ernaar uit om te leren van mijn ploeggenoten, zoals bijvoorbeeld Sep Vanmarcke.”

Ploegleider Charly Wegelius is blij met de komst van McLay. “Dan is een renner die we al een lange tijd volgen. Hij is overduidelijk een talentvolle renner. Het is een grote voldoening om hem eindelijk aan boord te halen. We kijken ernaar uit om hem te helpen de volgende stap in zijn ontwikkeling te zetten.”

McLay maakte in 2015 zijn profdebuut bij Bretagne – Séché Environnement. Vorig jaar won hij onder meer Franse eendagskoersen GP de Denain en GP de la Somme. McLay (die voor Fortuneo twee keer de Tour reed) won gisteren in het Belgische Doornik nog de Tour de l’Eurométropole.

Dit artikel delen:

14 Reacties

Noud89 2 oktober 2017 om 15:11

Er mogen er dan een hoop weg gaan bij het oude Cannondale, ik vind ze er vooralsnog niet echt veel op achteruit gaan. Goede versterking. Als PCT renner al 8x top-10 in de Tour de France. Ik zie er niet heel veel op dat niveau die dat de laatste twee jaren ook gedaan hebben.

Heeft ook één van de mooiere sprints gereden die ik ooit gezien heb ik de GP Denain. Alleen daarom ben ik al fan.

jessevdalen 2 oktober 2017 om 15:14

Maar weinig boeiende renners die ze halen. Kan ook niet anders nu alles en iedereen al een ploeg heeft. dan had je net zo goed Wippert kunnen houden.

kelderfan 2 oktober 2017 om 15:21

@jessevdalen
Er valt nog wel wat te halen. Na Simon Clarke verlenging en Daniel McLay staat de teller op 14.

TheBFG 2 oktober 2017 om 15:22

Best een leuke renner, maar is toch zelfs op zijn huidige niveau niet bepaald een veel-winnaar, en ik vraag me af of er nog veel rek in zit bij hem. Dus als je die naar een WT team haalt dan is de spoeling wel dun inderdaad.

pjam4 2 oktober 2017 om 15:48

Kijk, dat is toch erg mooi voor zowel McLay als EFDC! Maar ze kunnen denk ik niet meer voorkomen dat ze met DD en FdJ (en Lotto Soudal wellicht) om de onderste plaatsen in het WT-klassement van 2018 zullen strijden …

Raafje 2 oktober 2017 om 16:26

@pjam4

Ik denk dat ze met Uran, woods, Vanmarcke(als ie een keertje géén pech heeft in het voorjaar) best wel kunnen scoren als ze geluk hebben in koersen. En misschien dat Modolo weer een beter jaar heeft, qua sprintoverwinningen dan want in het voorjaar reed ie best sterk rond. Ik Mclay ook wel een paar overwinningen pakken. Maar idd is het niet de meest veelzijdigste ploeg nee, zoals Sky en Quickstep die op alle terreinen en koersen mee kunnen doen om de overwinning.

ik hoop dat Lawson Craddock ook weer eens wat goeds laat zien. Die reed vorig jaar in de ronde van Baskenland erg sterk en eindigde daar knap in de top 10
Verder is het voor deze ploeg erg jammer dat Talansky is gestopt.

Stenalic 2 oktober 2017 om 16:36

Schijnt dat Turgis dit nieuws hartelijk toejuicht.

LucasR 2 oktober 2017 om 16:38

Mooi voor McClay! Ik hoop dat ze Shane Archbold ook oppikken, die gun ik nog wel een mooi plekje ergens.

Pivaro 2 oktober 2017 om 16:45

@noud89 Ja, dat deed hij leuk https://www.youtube.com/watch?v=sX1AZuHmxPc

Scott Sunderland 2 oktober 2017 om 18:09

Ik denk niet dat McLay een geweldige sprinter is of gaat worden. Misschien wat beter dan Wippert. Maar wellicht zetten ze hem in voor de kleinere wedstrijden en etappekoersen.

Shinzawai 2 oktober 2017 om 18:28

Onbegrijpelijk dat zoveel sprinters met gebrek aan inhoud zichzelf als toekomstige mannen voor de klassiekers zien.

bilthoven 2 oktober 2017 om 18:31

Ben benieuwd hoe hij zich bij EFDC gaat ontwikkelen. Als hij een goeie dag heeft, kan hij zich met de besten meten. Dat heeft hij met name vorig jaar in de Tour laten zien. En vergeet niet, bij Fortuneo had hij nauwelijks steun, dat is in zijn nieuwe ploeg natuurlijk aanzienlijk beter geregeld.

Mwielerfan 2 oktober 2017 om 20:06

@noud de enige pct teams die er vaak bij zijn in de tour, zijn de Fransen. En cofidis zit met bouhanni toch wel een niveau hoger zou ik denken. Hoewel hij nu anderhalf jaar dat niet meer laat zien. Maar goed zn ploegmaats zullen voor hem moeten rijden dus veel concurrentie heeft mclay niet.

nederbelg 3 oktober 2017 om 10:40

Denain, Tournai (Doornik), de Somme regio, zijn 3 meest spraakmakende overwinningen eigenlijk op een zakdoek. Een streek waar de Britten 100 jaar geleden ook al stevig uitpakten…

Headlines

Materiaalzone

Populair