Cummings wint Trofeo Andratx, Mollema vierde

vrijdag 30 januari 2015 om 16:00

Steve Cummings

Op Mallorca heeft Steve Cummings de Trofeo Andratx gewonnen. De renner van MTN-Qhubeka maakte op het Spaanse eiland een aanval in de slotkilometer succesvol af. Hij bleef Alejandro Valverde voor. Bauke Mollema was op een vierde plaats de beste Nederlander.

Op de tweede dag van de Challenge Mallorca kreeg het peloton een lastige rit met drie beklimmingen voorgeschoteld. In de beginfase ontstond er een kopgroep van tien renners, met onder meer de Nederlanders Dylan van Baarle (Cannondale-Garmin) en Huub Duyn (Roompot). Ook topspurter André Greipel (Lotto Soudal) was van de partij. De vluchters bleven niet samen.

Tijdens de beklimming van de Puig Major overleefde Van Baarle met de Portugees José Gonçalves (Caja Rural-Seguros RGA) en de Zuid-Afrikaan Johann Van Zyl (MTN-Qhubeka) aan kop van de wedstrijd. In het peloton werd de achtervolging geleid door Movistar en Team Sky. De drie bleven lang samen voorop, tot Van Zyl in de slotfase er alleen vandoor ging. Op twee kilometer van het einde werd hij als laatste vluchter ingerekend.

In de slotkilometer plaatste Cummings tijdens de beklimming van de Mirador d’es Colomer een demarrage, waarna hij als eerste over de finish kon rijden. Een tegenaanval van Alejandro Valverde kwam te laat.

flag-es Trofeo Andratx 2015 (2.1)
Uitslag: Andratx – Formentor (155 km)

1. flag-gb Steve Cummings (MTN-Qhubeka) in 3u56m30s
2. flag-es Alejandro Valverde (Movistar) in z.t.
3. flag-it Davide Formolo (Cannondale-Garmin) op 6s
4. flag-nl Bauke Mollema (Trek Factory Racing) z.t.
5. flag-cz Leopold König (Sky) z.t.
6. flag-es Beñat Intxausti (Movistar) op 13s
7. flag-by Kanstantsin Siutsou (Sky) op 15s
8. flag-it Giovanni Visconti (Movistar) z.t.
9. flag-us Ian Boswell (Sky) z.t.
10. flag-be Tim Wellens (Lotto Soudal) z.t.

11. flag-nl Marc de Maar (Roompot) op 18s
Volledige uitslag

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone