Cosnefroy zag zege niet aankomen: “Wilde gewoon eens mijn geluk beproeven”

vrijdag 9 september 2022 om 22:29
Cosnefroy zag zege niet aankomen: “Wilde gewoon eens mijn geluk beproeven”

foto: Cor Vos

Een indrukwekkend staaltje krachtpatserij van Benoît Cosnefroy in de GP Québec. Op twee kilometer van de finish ging hij aan op een van de hellingen in de Canadese WorldTour-wedstrijd, waarna hij naar de finish soleerde.

“Het is ongelooflijk”, opent Cosnefroy het flashinterview. “Ik wist dat ik daar wilde aanvallen, alleen had ik niet gedacht dat ik op deze manier zou kunnen winnen. We hadden Greg Van Avermaet nog in de groep om te sprinten, maar ik werd als eerste uitgespeeld en mocht het proberen.”

“Het was moeilijk te geloven dat ik het zo zou kunnen afmaken, maar ik wilde gewoon eens mijn geluk beproeven”, vervolgt de puncheur van AG2R Citroën. “Van de laatste kilometer kon ik niet echt meer genieten, op de laatste vijftig meter na dan. Toen wist ik dat het ging lukken en was het genieten.”

“Ondanks dat ik dit jaar nog niet had gewonnen, was ik best blij met mijn seizoen. Ik was er in de Amstel Gold Race al heel dicht bij en ook in de Brabantse Pijl reed ik goed. Het is heel lastig om te winnen, dus met deze overwinning kan ik spreken van een goed seizoen. We gaan eerst met een biertje van deze zege genieten, maar daarna ga ik me op die wedstrijd voorbereiden.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Deel Koeper 9 september 2022 om 22:38

Verdiende winnaar, samen met Gaudu het meest de finale gekleurd.

1
De Ezel van Eindhoven 9 september 2022 om 22:58

Leuke jongen lijkt het ook. Het is hem gegund na die photo finish 2de plaats in AGR

0
AustrianOak 10 september 2022 om 08:28

Een paar jaar geleden (ik dacht in ‘19) probeerde hij het op precies dezelfde wijze. Toen kon hij het niet volhouden en werd hij op een paar honderd meter voor de finish door een klein groepje ingehaald. Matthews won, maar het was een voorbode.

0
Josboskoop 9 september 2022 om 23:11

Renco had deze wel gewonnen van Cosnefroy

-2

Headlines

Populair

Materiaalzone