Cornelisse: “Je moet mazzel hebben”

donderdag 10 januari 2013 om 09:47

Leukemans

foto: Vacansoleil-DCM

Het afgelopen seizoen was voor Vacansoleil-DCM stuivertje wisselen tussen roerige momenten en euforie. De vakantieploeg behaalde klinkende successen in Parijs-Nice, de Giro d’Italia en Parijs-Tours. Maar wie vraagt wat de ploeg het meest is bijgebleven spreekt opnieuw over de massale doodsmak in Ronde van Frankrijk.

Michel Cornellisse, ploegleider bij Vacansoleil-DCM, blikt tijdens de ploegenpresentatie in Amsterdam nog een keer terug. Hij zat in juli in de wagen achter het peloton toen het gebeurde. Als eerste was hij ter plaatsen. “Je kan vallen en vallen,” kijkt de nuchtere Amsterdammer terug. “Vallen en direct weer op staan of onderuit gaan en twee maanden in lappenmand liggen. Je moet ook mazzel hebben, dat hadden wij niet. Onze belangrijkste renners lagen lang uit.”

Cornelisse is opgetogen over de daadkracht en power die de renners nu weer uitstralen. “Als je ziet hoe Wout Poels nu weer fietst, dat is geweldig. In de testen haalt hij betere resultaten dan een jaar eerder op dit moment.”

Op het podium in Amsterdam wordt Cornelisse vergezeld door Bjorn Leukemans. De Belg kende een teleurstellend voorjaar. Door een opgelopen achillespees en knie blessure in de E3 Prijs Harelbeke stond hij niet okselfris aan de start van de Ronde van Vlaanderen. Parijs-Roubaix moest hij vanwege de kwetsuren annuleren. Cornelisse is duidelijk. Op de vraag van de presentator wat hij denkt van Leukemans antwoordt hij resoluut: “Let op hem in de Ronde van Vlaanderen.”

Lees ook:
“Ook in Nederland gaan slachtoffers vallen”

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone