Contador over 20 minuten-test Evenepoel: “Als die klopt, kan hij nu al de Giro winnen”

donderdag 7 mei 2020 om 16:36
Contador over 20 minuten-test Evenepoel: “Als die klopt, kan hij nu al de Giro winnen”

© Cor Vos

Alberto Contador heeft zich in een Facebook-live op Sporza nog eens uitgelaten over Remco Evenepoel. “Anderhalf jaar geleden sprak hij mij tijdens het drinken van een koffie over zijn 20 minuten-test. Als die klopt, kan hij een grote ronde winnen. Ja, zelfs dit jaar al de Ronde van Italië.”

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Contador is dus onder de indruk van de 20 minuten-test (de zogenaamde FTP-test) van Evenepoel. “Het was anderhalf jaar geleden tijdens de winterstage van Deceuninck-Quick-Step – ik was er ook met mijn team – dat we samen aan de praat geraakten met een koffie. Hij vertelde me over het resultaat van zijn 20 minuten-test. Wel, als dat resultaat klopte, dan kan hij een grote ronde winnen”, klinkt Contador overtuigd.

Al voegt hij toch enige nuance toe. “Hoe hij in de derde week reageert, bijvoorbeeld. Zo’n test zegt ook niet alles, want in een grote ronde doe je dit drie weken aan een stuk, dag na dag. Maar hij trapt wel de waardes die je nodig hebt om zo’n grote ronde te winnen. Of dat dit jaar al kan in de Giro d’Italia? In my opinion, yes. Kijk, wat hij het voorbije jaar al presteerde op zijn leeftijd, iets gelijkaardigs heb ik eerder nog niet gezien.”

Contador beklemtoonde ook nog eens dat de Giro ideaal is voor Evenepoel om meteen voor winst te gaan. “Nee, niet omdat het deelnemersveld minder sterk zou zijn. Elke grote ronde is moeilijk om te winnen. Maar omdat ik verwacht dat het in de Giro veel meer een man-tegen-mangevecht zal worden dan in de Tour. In Frankrijk zullen de ploegen hun rol spelen. En Deceuninck-Quick-Step kan bergop niet op tegen Team Ineos of Jumbo-Visma.”

Eerder had ook WielerFlits een gesprek met Alberto Contador. Ook daarin had de meervoudige Tourwinnaar het over Evenepoel en zijn wattages. Bekijk het interview hieronder nog eens terug.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Turtlehead 7 mei 2020 om 17:00

Nou, als het mondeling afgedaan werd, zoals veel zaken tegenwoordig, zag het er goed uit voor onze Remco :)

0
scrambler 7 mei 2020 om 18:42

” Onze Remco ” .. Hart lopers zijn meest van tijd dood lopers .. Hij is op zeker een goeie renner maar ik verbaas dat ie al zo’n beetje God én Jezus tegelijk is ..

0
ProfrondeZevenbergen 7 mei 2020 om 19:59

En dat baseer je op een uitspraak van Contador? Hmm …

0
TJ 8 mei 2020 om 13:12

Spreek jij dan voor het eten niet altijd even het Onze Remco uit? :P

0
Dumoulinke 7 mei 2020 om 20:22

We spreken elkaar nog wel na afloop van de Giro, Scrambler. Deze Evenepoel gaat namelijk de Giro winnen en ik ga mijn geld op hem inzetten bij de bookmakers. Van de vette winst, mag je een paar pilsjes van mij drinken. ;-)

0
Eljorro 7 mei 2020 om 23:19

Je zou best wel eens gelijk kunnen krijgen. Als je ziet wat voor wattages hij trapt voor zo’n klein persoon. Niemand haalt dat. 3 weken koersen is natuurlijk wat anders, maar die jongen wordt uitstekend begeleid. Daarnaast is het deelnemersveld zeker niet zo goed als de Tour. Ik heb overigens van niemand nog gehoord waarom hij onmogelijk een grote ronde kan winnen op zijn 20e.

0
scrambler 7 mei 2020 om 22:12

Zeg ..Dumoulinke . als je heel slim bent bewaar dan jou uitspraak over dat winnen van Evenepoel dat hij zomaar de Giro wint .. 7-5-2020.. effe opslaan én niet vergeten te bewaren .. Dan zal ik dat ook doen .. Kijken of jij al je geld aan die bookmakers kwijt ben geraakt ……. Ben héél bang van wel…

0
Dumoulinke 8 mei 2020 om 15:36

Is hierbij geregeld, Scrambler. Ik wil mijn voorspelling bovendien nog wat verder aanvullen: Evenepoel wordt de nieuwe Merckx en gaat vele, vele grote rondes winnen. Ik ben trouwens niet slim, maar gebruik mijn gezonde verstand.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone