Clásica San Sebastián, De Gouden Pijl, horrorcrash Gilbert

woensdag 1 augustus 2018 om 20:00
Clásica San Sebastián, De Gouden Pijl, horrorcrash Gilbert

foto: ASO

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over de selecties van UAE Emirates, Quick-Step Floors en BMC voor de Clásica San Sebastián, een winactie van De Gouden Pijl in Emmen en de video’s uit de Tour de France met de meeste views.

Martin met UAE Emirates naar Klasikoa

Daniel Martin, achtste in de voorbije Tour de France, is zaterdag in de Clásica San Sebastián één van de speerpunten van UAE Emirates. De Ier pakte al vroeg in La Grande Boucle een etappezege in de rit naar Mûr de Bretagne Guerlédan. Ook ploeggenoot Kristijan Durasek rijdt deze ‘dubbel’. “Voor veel renners is deze wedstrijd een kans om te profiteren van de vorm die ze hebben opgedaan tijdens de Tour”, zei ploegleider Joxean Matxin Fernández, die er een ‘briljante en strijdlustige’ Martin. “Daarnaast heeft Ulissi de vaardigheden om een belangrijke renner te zijn in deze wedstrijd, onlangs in Londen bleek hij in topvorm te zijn.”

UAE Emirates voor de flag-es Clásica San Sebastián
flag-hr Kristijan Durasek
flag-no Vegard Stake Laengen
flag-ie Daniel Martin
flag-it Manuele Mori
flag-si Jan Polanc
flag-by Aleksandr Riabushenko
flag-it Diego Ulissi


Ook Alaphilippe en Jungels naar Baskenland

Ook een andere hoofdrolspeler uit de Tour, Julian Alaphilippe, reist af naar Spanje voor de Clásica San Sebastián. De Fransman pakte twee dagsuccessen in de Tour en veroverde er bovendien de prestigieuze bolletjestrui. Hij weet in de Klasikoa opnieuw Bob Jungels aan zijn zijde. “San Sebastián is een iconische en mooie koers, maar ook een moeilijke met een zware finale”, zei ploegleider Wilfried Peeters van Quick-Step Floors. “We hopen zaterdag meerdere kaarten te kunnen spelen. Julian en Bob reden een indrukwekkende Tour de France en zij zullen meestrijden. De andere renners komen uit de Tour de Wallonie, waar ze een sterke koers hebben gereden.”

Quick-Step Floors voor de flag-es Clásica San Sebastián
flag-fr Julian Alaphilippe
flag-dk Kasper Asgreen
flag-fr Rémi Cavagna
flag-lu Bob Jungels
flag-gb James Knox
flag-ec Jhonatan Narvaez
flag-be Pieter Serry


Van Avermaet gemotiveerd voor San Sebastián

Greg Van Avermaet is dan weer de kopman bij BMC in de Klasikoa. De Belg kan terugkijken op een succesvolle Tour de France waarin hij liefst acht dagen de gele leiderstrui droeg; pas in de tweede Alpenetappe naar La Rosière moest hij afscheid nemen van het kleinood. In de Clásica San Sebastián kan hij prima cijfers overleggen. Zo eindigde hij in 2011 bij zijn tweede deelname als tweede en reed hij ook in 2014 (8e), 2016 (5e) en 2017 (8e) naar een top 10-klassering. “Ik was blij met mijn vorm in de Tour en zette een aantal mooie resultaten neer. Nu ga ik naar de Clásica San Sebastián en ben ik gemotiveerd om een goede wedstrijd te rijden. Het is een uitdagend parcours, maar ik vind het leuk en de koers past bij me. Dus als ook mijn vorm goed is, zou een nieuwe top 10-plaats geweldig zijn”, zei Van Avermaet.

BMC voor de flag-es Clásica San Sebastián
flag-nz Patrick Bevin
flag-au Simon Gerrans
flag-ch Michael Schär
flag-au Miles Scotson
flag-be Greg Van Avermaet
flag-es Francisco Ventoso
flag-be Loïc Vliegen


Na-Tourcriterium Emmen looft gesigneerd truitje Dumoulin uit

Het na-Tourcriterium De Gouden Pijl in Emmen heeft wel een heel bijzondere beloning klaarliggen voor een donateur, die de koers een warm hart toedraagt. Om het voortbestaan van de wedstrijd te versterken en de koers mogelijk nog uit te bouwen, is de organisatie een actie gestart om geld in te zamelen. “Naast sponsoren en subsidieverstrekkers als de gemeente Emmen en de provincie Drenthe zijn er vast en zeker ook individuen die hier graag een steentje aan willen bijdragen, zo schat de organisatie in.” Daarom is het mogelijk via de website van de Gouden Pijl een donatie te doen. Donateurs die vóór 3 augustus hun steentje bijdragen, maken kans op een wielershirt van Sunweb, gesigneerd door Tom Dumoulin.

De Gouden Pijl wordt dit jaar verreden op 5 augustus. Dumoulin zelf verschijnt ook aan het vertrek; daarnaast zijn ook onder anderen Dylan Groenewegen, Bauke Mollema en Niki Terpstra van de partij.


Miljoenen views voor horrorcrash Gilbert

De beelden van Philippe Gilberts horrorcrash in de afdaling van de Portet d’Aspet blijken het meest te zijn bekeken op de mediaplatformen van de organisatie van de Tour de France. Dat blijkt uit cijfers die vandaag zijn vrijgegeven. De beelden haalden liefst 2.690.000 views. Ook de val van Chris Froome in de openingsetappe waarbij de Brit op een haar na een wit paaltje miste (1.050.000) en de slotkilometer van de ultrakorte etappe naar Saint-Lary-Soulan (914.000) scoorden hoog.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Quintenri 1 augustus 2018 om 20:07

Waarom gaat Greg niet vol voor winst? Met zijn status moet hij dat toch ook gewoon kunnen zeggen?

0
Joachim 1 augustus 2018 om 20:25

Bij Van Avermaet mag nog wel vermeld worden dat hij ook een editie alleen op kop reed en werd omver gereden door een moto.

0
Greg4ever 1 augustus 2018 om 20:37

… waarna een van de Yates brothers, tot dan 2e in koers, nietsvermoedend als winnaar over de streep reed … tsk!

0
Japsie 1 augustus 2018 om 21:50

Mwa Greg lijkt me niet de topfavoriet. Hij was in de Tour goed, maar toch niet van het niveau van vorig jaar dus ik snap het wel. Bovendien is het deelnemersveld echt heel sterk en een parcours wat eigenlijk niet op zijn lijf is geschreven.

0
DrJ 1 augustus 2018 om 22:20

Jungels een indrukwekkende Tour de France? Wat heb ik gemist?

0
Steven_E 1 augustus 2018 om 23:01

Wanneer rijdt De Plus nog eens een koers? Ik dacht dat die naar de Vuelta ging gaan maar zonder voorbereiding wordt dat lastig… Of komen z’n contractonderhandelingen niet in orde?

0
tvm 2 augustus 2018 om 08:31

@ Japsie, een parcours wat niet op Gregs lijf geschreven is? Hoezo niet, alleen de kasseien ontbreken er nog aan maar deze klassieker is natuurlijk op Vlaanderen en Roubaix na de wedstrijd die hem het best zou moeten liggen.

0
Ivanoviclover 2 augustus 2018 om 14:55

@steven De plus is op weg naar Jumbo.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone