Christina Siggaard klopt Claudia Koster in BeNe Ladies Tour

vrijdag 19 juli 2019 om 16:56
Christina Siggaard klopt Claudia Koster in BeNe Ladies Tour

foto: Cor Vos

Christina Siggaard heeft de eerste rit-in-lijn van de BeNe Ladies Tour op haar naam gezet. In Roosendaal was de Deense de snelste in de sprint. Ze klopte Claudia Koster, die op de tweede plaats eindigde. Letizia Paternoster werd derde.

Het vrouwenpeloton reed vandaag van Essen naar Roosendaal, een etappe over 121,2 kilometer. Het peloton bleef lange tijd samen. Daardoor kon Christine Majerus de volle buit pakken bij de eerste tussensprint na 16 kilometer en Lorena Wiebes bij de tweede na 33 kilometer. Pas na tweederde koers tekende Marieke van Witzenburg voor de eerste aanval.

De renster van Jos Feron Lady Force kreeg echter geen ruimte. Coralie Demay sloeg na negentig kilometer een gaatje toen voor de eerste keer Roosendaal werd binnengereden. Vittoria Guazzini kon aansluiten. In de laatste tien kilometer moest Demay Guazzini laten gaan en de renster van Valcar Cylance begon met een voorgift van negentien seconden aan de vijf slotkilometers.

Op twee kilometer voor het einde kwam alles weer samen en uiteindelijk trok Christina Siggaard aan het langste eind in de sprint. De slotkilometer werd overigens ontsierd door een massale val. Onder anderen Nederlands kampioene Wiebes was hierbij betrokken, maar zij kon zonder al te veel schade verder. Jolien D’Hoore kwam er minder goed vanaf: ze brak haar elleboog.

In het klassement nam Amy Pieters de koppositie over van Lisa Klein, die nu tweede staat. Mieke Kröger, Letizia Paternoster en Lorena Wiebes maken de top-5 compleet.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone