Ceylin Alvarado: “Drie weken niet op de crossfiets gezeten”

zondag 11 oktober 2020 om 17:12
Ceylin Alvarado: “Drie weken niet op de crossfiets gezeten”

foto: Cor Vos

Ceylin del Carmen Alvarado deed vandaag in de Superprestigecross in Gieten wat van een wereldkampioene verwacht mag worden: winnen. “En ik had nochtans drie weken niet op de crossfiets gezeten”, vertelde Alvarado in het flashinterview.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Alvarado richtte zich op het WK mountainbike voor beloften in het Oostenrijkse Leogang, waar ze gisteren (!) nog als derde over de streep kwam. “Daarom was het in de eerste ronde nog even afwachten. Ik wist niet hoe snel het zou gaan en maakte ook hier en daar wat technische foutjes. Al deed iedereen dat wel op deze omloop, maar ik misschien nog het meeste van al. Een keer heb gleed ik uit en heb ik me volledig vastgereden, dat ging even mis.”

Gelukkig kwam de Nederlandse met Dominicaanse roots halverwege in haar ritme. “Ik dacht: ik probeer het gewoon. En heb het ook volgehouden op het einde. Ik maakte steeds minder foutjes en kreeg steeds meer dat goede gevoel op de crossfiets. Het was een lastig parcours, maar zeker een geslaagde eerst test. Een goed begin.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Murcia 11 oktober 2020 om 17:18

Oef!! Dat is pijnlijk voor de rest. Is een genot om naar te kijken. De MVDP bij de vrouwen.

0
Franco Ballerini 11 oktober 2020 om 17:34

Supertalent. Hopelijk straks ook mooie resultaten in het wegwielrennen.

0
Daniel Lassche 12 oktober 2020 om 00:49

Wel bijzonder. Zo zie je maar een Cross is toch wat anders dan een wegrit. Als je Alvarado in een wegrit ziet komt ze op dit moment nog niet het niveau van een Lucinda Brand. Dan even weer crossen en ze wint makkelijk.

0
SnellePelle 12 oktober 2020 om 06:51

Oh? Volgens PCS heeft Ceylin betere uitslagen gereden dan Brand. Die laatste heeft diverse dnf’s op haar naam.

Waar jij het over hebt is voorkeur.

0
Natte spons 12 oktober 2020 om 12:20

@SnellePelle: …en jij uit je als een puber, die niet blij is met iets wat zijn ouders van hem vragen, ook al heb je waarschijnlijk feitenlijk gelijk.

0
C de Vries 14 oktober 2020 om 11:37

Ik hoop wel dat de andere dames kunnen aanhaken.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone