CCC-Liv trekt Lars Boom aan als performance manager

dinsdag 23 juni 2020 om 14:16
CCC-Liv trekt Lars Boom aan als performance manager

foto: Cor Vos (archief)

In de aanloop naar de herstart van het wielerseizoen heeft CCC-Liv haar technische staf uitgebreid. Lars Boom is per direct aangetreden als performance manager. De oud-renner van onder meer Rabobank en Astana zal zich met name bezighouden met materiaaltests en de optimalisatie van het materiaal.

De 34-jarige Boom is na zijn vertrek bij Roompot-Charles nog steeds actief als wielrenner, zo benadrukt hij in een persbericht van vrouwenformatie CCC-Liv. “Ik voel me in de eerste plaats nog altijd wielrenner, maar ik ben tegelijkertijd zeer bewust bezig met mijn toekomst. Ik wil absoluut van betekenis blijven voor de wielersport”, zo vertelt de Brabander.

“Met mijn ervaring en interesse voor materiaal en techniek denk ik van meerwaarde te kunnen zijn voor het peloton. De ‘move’ naar de functie van performance manager kwam in een stroomversnelling toen ik met CCC-Liv in contact kwam en hoorde over de voorbereidingen op de eerste Parijs-Roubaix voor vrouwen. Dat is en blijft mijn favoriete terrein.”

Focus op Parijs-Roubaix voor vrouwen 
De rensters van CCC-Liv zijn inmiddels geïnformeerd over de bijzondere ‘zomertransfer’ en hebben inmiddels kennisgemaakt met Lars Boom. Hij schoof aan bij een zogeheten CCC-Liv Academy, een online videoconferentie die de ploeg tweemaal per week houdt sinds de uitbraak van de coronacrisis. De ploeg keek alvast vooruit naar Parijs-Roubaix.

“Tijdens de online meeting hebben we uiteraard stilgestaan bij Parijs-Roubaix en onze aanpak. Komende zomer gaan we naar de Noord-Franse stroken om nieuw materiaal te testen. Zodra de ASO het parcours heeft gepresenteerd, zullen we ook een verkenning organiseren”, zo klinkt het. Teameigenaar Eric van den Boom is blij met de komst van Boom.

Voor de toekomst
“Lars treedt voor langere tijd aan als performance manager. Hij zal vooral zijn ervaring en aanstekelijke materiaalpassie op onze rensters overbrengen. Tegelijkertijd blijft performance manager Hidde Bekhuis bij ons aan boord. In combinatie met Lars’ praktijkervaring moet ons dat nog verder brengen. Niet alleen in de komende maanden, maar ook in de toekomst.”

Boom focust zich tegenwoordig op een offroadcarrière nadat hij er niet in slaagde om, na het verdwijnen van Roompot-Charles, een nieuwe wegploeg te vinden voor 2020. De klassiekerspecialist zal zijn wielercarrière nu combineren met een job als performance manager bij CCC-Liv.

Dit artikel delen:

30 Reacties

Yeez 23 juni 2020 om 14:20

Boom is wat dat betreft wel een echte materiaalfreak, dus ben benieuwd

Viktrodriguez 23 juni 2020 om 15:59

Wat heeft het zijn van een materiaalfreak met performance manager? Dat heeft toch gewoon te maken met trainingsschema’s, voedingsschema’s e.d.?

Daarnaast maakt dat eerste je nog niet geschikt als manager of voor een anderzijds leidinggevende functie. Rohan Dennis is ook een materiaalfreak, maar daar zie ik net zo min een geschikte leidinggevende in.

Groningen 23 juni 2020 om 15:59

Op dat gebied kan hij misschien inderdaad wel wat van waarde zijn. Zijn eigen performance op de fiets viel de laatste jaren wat tegen…

Rawolf 23 juni 2020 om 16:01

Als performance manager moet je vooral veel praten, aan materiaalkennis heb je weinig.

LB108 23 juni 2020 om 14:24

Zo zo het geld is nog niet op dan

Vinyakke 23 juni 2020 om 14:25

Gaat over team-vos, niet team-Greg!

re-cycle 23 juni 2020 om 14:38

Wie zegt dat dit een bezoldigde functie is (;-). Wie weet rijdt hij alleen voor koerstrui en broek. Per slot van rekening had hij nu zover ik weet geen sponsor/werkgever.

Beekman 23 juni 2020 om 14:46

@Vinyakke, CCC-LIV is het damesteam.
@re-cycle, als je goed gelezen hebt word hij een of andere manager en gaat er niet rijden.
Was een groot talent, maar dat is er niet uitgekomen door…

re-cycle 23 juni 2020 om 15:15

@ Beekman
Ik heb goed gelezen hoor alleen zonder koerstrui en broek zou ik mij geen wielrenner voelen. Lijkt mij sterkt dat hij nog in het tenuetje van Roompot rond peddelt

Dolfy 23 juni 2020 om 19:35

@Beekman niet uitgekomen? Man Boom heeft aardig wat gewonnen, o.a. twee keer de Ronde van Groot-Brittannië, de Ronde van de Benelux, Ronde van België, de eerste etappeoverwinning in een grote ronde in vier jaar toen-ie in de Ronde van Spanje won, diverse prologen van de grote kleine meerdaagse zoals Paris-Nice, NK weg en tijdrit en de eerste etappeoverwinning van een Nederlandse renner in negen jaar in de Ronde van Frankrijk, nota bene op de natte kasseien. Dat 'men' (de kijker en liefhebber) nog meer verwachtte, met name in de klassiekers is wel waar, maar om te zeggen dat zijn talent er nooit is uitgekomen is hem echt veel te kort doen.

Beekman 23 juni 2020 om 23:04

@Dolfy, inderdaad de grote vis ontbreekt en heeft in mijn ogen ook niet vaak meegespeeld in de grote wedstrijden. Kan mij nog goed herinneren hoe hij die rit in Spanje gewonnen heeft, maar een stijgende lijn of herhaling van dit soort huzarenstukjes heb ik niet meer gezien. Als aanstormend talent, wk tijdrijden bij? en wk cross etc werd een grote toekomst voorspeld, helaas is dat er niet (meer) van gekomen, dus in mijn ogen is dat er niet uitgekomen.

Beekman 23 juni 2020 om 23:07

@re-cycle, het gaat er niet om of jij je wel of niet wielrenner zou voelen voor een broek en een trui. En waar staat in welk tenue hij zijn wedstrijden gaat rijden, bij CCC-LIV is hij manager, geen renner.

Dolfy 24 juni 2020 om 11:16

@Beekman Ik noem het winnen van die etappe in de Ronde van Spanje en zeker die van in de Ronde van Frankrijk echt wel een grote vis. Zulke etappen win je niet zomaar. Dat hij geen grote klassieker heeft gewonnen is wel jammer, en kan inderdaad als aderlating worden genoemd in zijn carrière. Maar dat doet toch niks af van wat hij wel wist te winnen. Ik denk dat men ook vergeet dat hij met zijn gezondheid sukkelde de laatste jaren (die hartoperatie was niet niks), en een paar keer brute pech had. Toch heeft hij in de klassiekers wel meerdere keren voor de overwinning meegespeeld en/of wedstrijd mede bepaald.

Polleke 23 juni 2020 om 15:33

Daar heb je het weer : de Performance Manager…Waar en waarom is deze vreselijke term bedacht ? De meeste ploegen kokketeren met die belachelijke benaming om modern en wijs over te komen..,verder kom ik niet..

Panache 23 juni 2020 om 15:40

Indien de wereld zou acteren binnen jouw referentiekader dan was er slechts ruimte voor the flinstones.

Franco Ballerini 23 juni 2020 om 16:23

Inderdaad. De grote recessie, die er al tijden aan zat te komen door de enorme schuldenberg, maar nu door Corona versneld wordt moet nog komen als de zakken van de overheden leeg raken en betekent het einde van bullshitbanen als deze.

Polleke 23 juni 2020 om 17:40

Dat belerend toontje, Panache, in jouw schuilt vast een groot performance manager…

xistnc 23 juni 2020 om 18:06

*jou

Polleke 23 juni 2020 om 18:25

jou…idd.

Panache 23 juni 2020 om 19:42

Ik houd je slechts een spiegel voor Polleke. Je hebt niet in de gaten dat jij het bent die minachtend spreekt over ex-renner én functie. Niet sterk onderbouwd, maar met het argument ‘ik weet niet wat het inhoudt en ik weet niet wat het nut kan zijn’. Alles neersabelen zonder kennis van zaken, ja daar ga ik graag wat feller op in.

Polleke 23 juni 2020 om 21:46

Nog ern keer lezen Pan…. noch Boom, noch zijn functie zijn belachelijk maar zijn jobomschrijving kan echt niet ridiculer zijn… dat ligt niet aan hem maar aan die PR gasten die wijs willen overkomen… Lars gaat tips geven over bandendruk en waar best over kasseien te rijden, een goeie raadgever zonder meer…

Viktrodriguez 23 juni 2020 om 15:41

Ik zie in hem echt geen manager

boenk 23 juni 2020 om 16:17

En al zeker niet van performance?

jan jansen 23 juni 2020 om 16:36

Een manager om vroegtijdig uit koers te gaan.

Baik-Baik 23 juni 2020 om 17:51

Alle bovenstaande opmerkingen zijn natuurlijk makkelijke inkoppers, maar los van de prestaties van Boom is het wel iemand die veel verstand van techniek en materiaal heeft.

Een cross achtergrond, Tour PR gewonnen in de regen, nu veel met gravelfietsen en materiaal bezig. Als je hem op social media volgt zie je dat hij op dat vlak echt geen koekenbakker is.

Logische keuze dus als ze hem specifiek daarvoor hebben aangesteld.

Vincent Lacressonniere 23 juni 2020 om 21:49

Verrassende move. Ik denk dat het een beetje een gok is voor beide partijen. Het zou zomaar prima kunnen uitpakken aangezien Boom (blijkbaar) veel van materiaal weet en een sociaal type is en goed kan communiceren. Wie weet past het bij m en blijkt hij een goeie, wie weet valt het voor een van de partijen tegen en stopt het na een jaartje ofzo. Ik heb er wel vertrouwen in. Boom had misschien niet altijd het beste trainingsethos, maar dat maakt wellicht juist dat hij alle valkuilen kent. Vergelijk het met leraren: de beste docenten waren vroeger vaak de slechtste leerlingen.

Vincent Lacressonniere 23 juni 2020 om 21:49

Verrassende move. Ik denk dat het een beetje een gok is voor beide partijen. Het zou zomaar prima kunnen uitpakken aangezien Boom (blijkbaar) veel van materiaal weet en een sociaal type is en goed kan communiceren. Wie weet past het bij m en blijkt hij een goeie, wie weet valt het voor een van de partijen tegen en stopt het na een jaartje ofzo. Ik heb er wel vertrouwen in. Boom had misschien niet altijd het beste trainingsethos, maar dat maakt wellicht juist dat hij alle valkuilen kent. Vergelijk het met leraren: de beste docenten waren vroeger vaak de slechtste leerlingen.

SteelHorseCowboy 23 juni 2020 om 23:17

offroadcarriere?
bij een oud-wereldkampioen veldrijden wekt dat wel verwachtingen.

Arie den Blanken 24 juni 2020 om 08:46

Zijn wereldtitel veldrijden op jonge leeftijd is zijn grootste succes op zijn erelijst en dat heeft helaas nooit de verwachtte opvolging gehad.
Misschien heeft net als bij Gesink ook wel meegespeeld dat door de te professionele begeleiding van het Rabo opleidingsteam hij op jonge leeftijd al aan de top van zijn mogelijkheden zat.

Dolfy 24 juni 2020 om 11:10

Wat gek dat mensen hier afgeven op Boom zijn carrière, net alsof een etappe winnen in een grote ronde (Spanje en Frankrijk) en paar meerdaagse winnen helemaal niks voorstelt naast de WK-titels.

Headlines

Materiaalzone

Populair