Cavendish tempert verwachtingen voor Tour de Yorkshire

donderdag 2 mei 2019 om 14:22
Cavendish tempert verwachtingen voor Tour de Yorkshire

foto: Cor Vos

De Britse wielerfans kijken deze week reikhalzend uit naar de prestatie van Mark Cavendish in de Tour de Yorkshire, maar de spurtbom van Dimension Data probeert de verwachtingen te temperen. “We zijn hier niet met een echte sprintersploeg”, zo laat Cav weten vlak voor de start.

Er is al veel gezegd en geschreven over de moeilijke periode van Cavendish, maar de 33-jarige sprinter lijkt langzaam weer op te krabbelen. Zo wist hij in de Ronde van Turkije naar een podiumplek te sprinten, maar Fabio Jakobsen en Sam Bennett bleken in finishplaats Edremit nog te snel voor de Brit.

Toch deed de ex-wereldkampioen voor het eerst sinds lange tijd weer mee om de overwinning. De grote vraag is of Cavendish kan bevestigen in de Tour de Yorkshire, waar hij de druk van het thuispubliek zal voelen. “Ik weet niet wat ik kan verwachten”, zo laat hij weten.

“We zijn hier namelijk niet met een echte sprintersploeg. We hebben wel enkele jongens die een sprint kunnen inleiden, maar we hebben met Nic Dlamini ook de bergkoning van vorig jaar in huis. We willen hem deze week opnieuw uitspelen”, aldus Cavendish, die zelf ook hoopt te scoren.

“Het is een speciale wedstrijd”
“We gaan het absoluut proberen, aangezien ik als kind vaak kwam in Yorkshire. Ik voelde me hier altijd enorm welkom. Het is echt een speciale wedstrijd.” Cavendish zal in de sprints kunnen rekenen op rots in de branding Mark Renshaw en Bernhard Eisel. Met Tom-Jelte Slagter start er ook een Nederlander namens Dimension Data.


Lees ook onze uitgebreide voorbeschouwing op de Tour de Yorkshire met daarin een vooruitblik op de kansen van de favorieten en via welke kanalen je de koers kan volgen.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Polleke 2 mei 2019 om 14:48

Eisel en Renshaw zijn toch al jaaaren zijn sprinttrein…tijd dat iemand Cavendish eens voor de spiegel zet, en bij uitbreiding zijn sprint’boemel’ trein…. als de gemiddelde wielerliefhebber van mijlenver ziet dat zij ver over datum zijn, mag je dat van een manager toch ook verwachten ?

0
ivo001 2 mei 2019 om 14:56

Ze hebben ook geen echte sprinter.

0
west 2 mei 2019 om 17:13

Was er dan nog iemand die nog verwachtingen had?

0
Brabander 2 mei 2019 om 18:18

Eerst zeker niet. Maar die 3e plaats in Turkije deed me de wenkbrauwen wel fronsen. Verder wel vreemd dat-ie het ‘geen sprintploeg’ noemt, terwijl hij vaste maatjes Renshaw en Eisel gewoon mee heeft

0
Sebas 3 mei 2019 om 07:42

Dat zijn er twee en de ploeg bestaat uit meerdere renners .. Geen sprintersPLOEG dus?

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone