Mark Cavendish ziet olympische droom in duigen vallen

dinsdag 11 februari 2020 om 08:30
Mark Cavendish ziet olympische droom in duigen vallen

Mark Cavendish - foto: Cor Vos

Mark Cavendish is niet in de Britse selectie opgenomen voor de wereldkampioenschappen baanwielrennen in Berlijn (26 februari-1 maart 2020). Daarmee komt een definitief einde aan zijn olympische droom: hij kan deelname aan de Spelen van Tokio op zijn buik schrijven.

Het wereldkampioenschap in Berlijn is de laatste mogelijkheid om kwalificatiepunten te verdienen voor de Olympische Spelen. Aangezien Cavendish de voorbije jaren wel in zesdaagses uitkwam, maar wereldkampioenschappen en wereldbekers aan zich voorbij liet gaan zou het WK zijn laatste kans zijn om kwalificatie af te dwingen. De Britse bondscoach heeft echter gekozen om het vaste madison-duo Ollie Wood en Ethan Hayter te selecteren. Deze mannen zijn multi-inzetbaar, terwijl de Manx Missile enkel op de koppelkoers uit wilde komen.

“De wereldkampioenschappen zijn een belangrijk meetpunt richting de Olympische Spelen”, zegt keuzeheer Stephen Park. “We richten ons op de renners die in onze ogen een medaille kunnen winnen in Tokio.” Zo sluit Cavendish zijn rijke carrière waarschijnlijk af zonder olympische titel. Bij de Spelen van Rio de Janeiro pakte hij wel een medaille: op het omnium reed hij destijds achter Elia Viviani naar de zilveren medaille.

Britse baanselectie WK Baanwielrennen Berlijn (29 februari-1 maart 2020)

Duuronderdelen:
Ed Clancy
Kian Emadi
Ethan Hayter
Mark Stewart
Charlie Tanfield
Matt Walls
Ollie Wood
Katie Archibald
Elinor Barker
Eleanor Dickinson
Neah Evans
Laura Kenny
Josie Knight

Sprintonderdelen:
Jack Carlin
Phil Hindes
Jason Kenny
Ryan Owens
Lauren Bate
Sophie Capewell
Katy Marchant

Dit artikel delen:

11 Reacties

Verweggistan 11 februari 2020 om 08:44

Kan ‘ie niet voor Bahrain uitkomen?

Wheely 11 februari 2020 om 08:44

Aah mn lieve Cavje, zo sneu :(

Hij was zo lekker bezig in Saudi-Arabië. Laat hem dan maar plezier en geluk vinden in zn nieuwe rol als leadout.

evos01 11 februari 2020 om 09:33

Bumperkleven bedoel je.

vanSpringel 11 februari 2020 om 08:47

Aan alles komt ’n eind. Goed dat andere baanrenners in de Britse selectie een kans krijgen. Zo goed is Cavendish op dit moment niet meer.

evos01 11 februari 2020 om 09:33

+1

Scott Sunderland 11 februari 2020 om 09:43

Selectie zal op basis van concrete resultaten en uitslagen zijn. Die heeft Cavendish momenteel al een tijdje niet meer. Volstrekt logische keuze. Cavendish zal zich nu ongetwijfeld volledig richten op de Tour de France. Daar nog minimaal één etappe winnen. Daar zal hij nog wel van dromen. Eerst maar eens in vorm geraken en de selectie voor de Tour van Bahrein halen. Maar ik denk dat dat laatste wel gaat lukken. De etappezege zelf is een ander verhaal. Hij kan echt niet meer opboksen tegen Bennett, Ewan, Ackermann en dat soort jongens.

jappe666 11 februari 2020 om 13:26

Ik verwacht Cavendish eigenlijk niet meer in de Tour…
Lijkt me dat daar vol de kaart Landa getrokken zal worden, met veel steun bergop:

Caruso, Poels, Teuns, Garcia Cortina, Bilbao, Mohoric, Colbrelli, …

Viktrodriguez 11 februari 2020 om 14:27

Of Cavendish mee mag zal grotendeels afhangen of die ploegleiding reputatie meeneemt in diens besluitvorming. Dat is voor hem nog de enige reden, tenzij de komende maanden wonderlijke dingen gebeuren.

Lance4eva 12 februari 2020 om 00:01

Een sprinter heeft dit jaar toch niets in de Tour te zoeken? Het is niet voor niks dat vrijwel alle topsprinters de Giro rijden dit jaar.

xistnc 11 februari 2020 om 09:58

Het baanpeloton slaakt een zucht van verlichting. Deze brokkenpiloot (stukkenpiloot voor .be) wordt gemist als kiespijn.

jan jansen 11 februari 2020 om 11:42

+1

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair