Cavendish: “Ik was een ‘back-up-renner’ bij Team Sky”

vrijdag 2 november 2012 om 14:36

Mark Cavendish

foto: Sirotti

Mark Cavendish toont zich tegenover de Telegraph ontevreden over zijn verblijf bij Team Sky. Hij stelt dat de Engelse succesformatie de belofte om in de Tour de France voor zowel de gele als de groene trui te gaan niet is nagekomen. “Ik realiseerde me vlak voor de Ronde van Frankrijk dat ze me zagen als een ‘back-up-renner’. We gingen helemaal niet voor de dubbel,” aldus de sprinter.

De Brit beweert dat Team Sky niet koerste volgens de eigen slogan Believe in better. “We hadden het veel beter kunnen doen. Ik leg de lat altijd hoog, Chris Froome had twee ritten meer kunnen winnen, ikzelf ook. Dat had gekund zonder de gele trui van Bradley Wiggins te riskeren. Het was frustrerend, ik ben alleen tevreden als ik voel dat we er alles uit hebben gehaald.”

Voordat Cavendish de overstap maakte naar Team Sky hield hij al rekening met het feit dat hij minder kansen zou krijgen in de Tour. “Stel dat ik nog voor HTC had gereden, dan had ik acht ritten kunnen winnen. Nu ging ik uit van vijf dagzeges, in de veronderstelling dat ik dan ook de groene trui zou winnen en dat Bradley het geel zou veroveren,” zo besluit de voormalig wereldkampioen.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair