Carlos Betancur: “Ik wil mijn resterende jaren op de fiets niet verspillen”

maandag 6 november 2017 om 12:49
Carlos Betancur: “Ik wil mijn resterende jaren op de fiets niet verspillen”

Afgelopen juni kreeg de wielerliefhebber weer een glimp van de klasse van Carlos Betancur te zien. De Colombiaanse rasklimmer domineerde in de Limburgse heuvels tijdens de eerste editie van de Hammer Series en bezorgde zijn ploeg Movistar de overwinning op de openingsdag.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!
In de Tour de France was hij een paar keer bij de beste vijftien van de daguitslag te vinden. De Vuelta a España verliep echter minder voorspoedig. Betancur moest de Spaanse rittenkoers vroegtijdig verlaten vanwege een gebroken enkel.

Inmiddels kan hij weer vooruitkijken. Volgens de Spaanse sportkrant AS begint hij in 2018 zijn seizoen in San Juan (21-28 januari). Hierna volgen waarschijnlijk de nieuwe rittenkoers Colombia Oro y Paz, Parijs-Nice, de Ronde van het Baskenland, de Ardennenklassiekers en de Tour.

De 28-jarige Betancur kreeg de afgelopen jaren de nodige kritiek te verduren. Hij zou niet serieus genoeg met zijn vak bezig zijn. “Het was een levensfase waar ik doorheen moest”, aldus Betancur. “Ik heb veel geleerd. Inmiddels ben ik vader, heb ik een prachtige zoon en meer verantwoordelijkheden. Ik hoop nog jaren te kunnen fietsen. Die tijd hoop ik niet te verspillen.”

Binnen zijn ploeg Movistar heerst momenteel een strijd om het kopmanschap. Betancur laat hij in het midden welke kopman zijn voorkeur heeft. “Dit is wielrennen en het antwoord is eenvoudig, namelijk de renner die het beste rijdt. Of het nu Nairo, Landa of Valverde is. Ik ken Mikel niet echt, maar weet dat hij een geweldige renner is. Nairo is nu veel kalmer. Vorig jaar was misschien wel te druk. Zelf doe ik er alles aan om zo goed mogelijk te zijn. Hetzij om te helpen of om zelf verantwoordelijkheid te nemen.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

achtpuntzes 6 november 2017 om 13:15

28 al, voor mijn gevoel is hij veel jonger.

maar goed, die paar jaar lanterfanten heeft er wel voor gezorgd dat hij niet is doorgegroeid en zijn dagen mag slijten als (luxe?) knecht. misschien als hij er echt alles aan doet dat hij nog zou kunnen doorgroeien (of anders gezegd, zich kan herpakken als) kopman voor over een paar jaar. maar daar geloof ik zelf niet meer in.

0
Peetvader 6 november 2017 om 15:19

“Of het nu Nairo, Landa of Valverde is.”

Ik gok dat degene over wie hij spreekt met de voornaam toch zijn voorkeur uitdraagt :)

0
John Bidon 6 november 2017 om 15:21

De titel van dit stuk deed mij vermoeden dat Betancurt terminaal was en zijn laatste dagen niet op de fiets wilde doorbrengen. Gelukkig is het anders.

0
LutsenkoFan 6 november 2017 om 16:05

In de Vuelta reed hij als een van de weinige bij Contador en Froome. Helaas viel hij toen.

0
Japsie 6 november 2017 om 16:46

@ Lutsenkofan, dat las ik wel meer, hetgeen lariekoek is. Mannen als Kelderman, Woods, Yates, Zakarin, Nibali e.d. eindigden ruim voor Carlos B.
Wel mooi om te lezen dat hij het licht eindelijk weer heeft gezien en we niet naar een kwakbuikje hoeven te kijken.

0
FietsPanKrukVor 6 november 2017 om 17:13

@Japsie LutsenkoFan en die andere zullen het hebben over de etappe waar hij viel (etappe 6), Contador viel daar verschillende keren aan en had op het moment van de val van Betancur verder alleen nog Froome en Van Garderen (die voor Betancur viel) mee de rest kon niet volgen.
Dat is natuurlijk maar een etappe maar hij leek wel elke dag beter te worden, hij liet iig zien op een hoog niveau terug te zijn.

0
ChefSpijker 6 november 2017 om 21:19

Ja doodzonde dat Van Garderen zo nodig Carlos moest torpederen. Leek weer echt op niveau te zijn. Zich in de Tour volledig weggecijferd voor Quintana (hetgeen hopeloos was), en daar de conditie uiteindelijk goed aangescherpt voor de Vuelta om zelf te vlammen. Was eigenlijk een unieke kans doordat Quintana inmiddels Giro en Tour had gedaan en Valverde geblesseerd was, waardoor ze plots zonder kopman zaten. Volgend jaar zal het wel weer gewoon wegcijferen worden in 9 van de 10 koersen helaas.

0
Gielat 7 november 2017 om 10:09

Als hij terug zijn conditie van weleer kan bekomen, wordt hij sowieso wel kopman. Eerst in etappes en kleinere koersen, later ook medekopman in klassiekers. Een renner met zo’n explosiviteit levert nu eenmaal veel kans op winst op.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone