Carapaz voert EF aan in Ronde van Catalonië, BORA met Hindley en Schelling

maandag 20 maart 2023 om 09:00
Carapaz voert EF aan in Ronde van Catalonië, BORA met Hindley en Schelling

foto: Cor Vos

Education-EasyPost heeft de selectie bekendgemaakt voor de Ronde van Catalonië (20-26 maart). Richard Carapaz is de kopman van de Amerikaanse formatie, terwijl Rigoberto Urán zijn eerste wedstrijd van 2023 zal rijden. Ook BORA-hansgrohe heeft het zevental – inclusief Jai Hindley en Ide Schelling – onthuld voor de Spaanse rittenkoers.

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

Carapaz reed dit jaar nog maar twee koersen. In februari kroonde hij zich tot Ecuadoriaans kampioen op de weg en onlangs maakte hij in Milaan-Turijn zijn eerste Europese wedstrijdkilometers. Urán kwam dus nog helemaal niet in actie.

Carapaz en Urán zijn niet de enige Zuid-Amerikanen die EF Education-EasyPost opstelt in de Ronde van Catalonië. Colombiaans kampioen Esteban Chaves, Jonathan Caicedo, Alexander Cepeda en Andrey Amador doen namelijk ook mee aan de zevendaagse. De Brit Simon Carr vult de selectie verder aan.

Lees ook:
Voorbeschouwing: Ronde van Catalonië 2023 – Eerste keer Roglic versus Evenepoel dit jaar

Bij BORA-hansgrohe is Jai Hindley de grote blikvanger. De Australiër, die dit jaar zijn debuut zal maken in de Tour de France, heeft al behoorlijk wat koersdagen in de benen. In de Santos Tour Down Under, Volta ao Algarve en Tirreno-Adriatico behaalde hij verschillende ereplaatsen, maar een korte eindklassering zat er in deze rondes nog niet in.

In de Ronde van Catalonië heeft Hindley het gezelschap van Matteo Fabbro, Patrick Konrad, Anton Palzer, Frederik Wandahl, Cian Uijtdebroek en Ide Schelling. Uijtdebroeks kwam ten val in de Faun Drôme Classic en liep daarbij een lichte hersenschudding op, maar kon vervolgens wel op trainingskamp naar Tenerife. Hij maakt nu zijn rentree. Schelling behaalde dit seizoen een derde plaats in de vierde etappe van de Tour of Oman en een veertiende plek in de Omloop Het Nieuwsblad.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Verweggistan 20 maart 2023 om 09:02

Beetje een C-ploeg van EF.

1
Cochise 20 maart 2023 om 09:56

Carr zal zich wel eenzaam voelen aan de ontbijttafel, die kan geen woord meepraten met al die Latijns-Amerikanen. Hadden ze beter Camargo in zijn plaats genomen.

0
Dario Koelkast 20 maart 2023 om 10:44

volgend jaar keert CCC misschien wel terug als co-sponsor

0
Dr.Watt 20 maart 2023 om 10:46

Toch een stevige klim ploeg.

EF heeft nu niet bepaald een groot budget dus die moeten hun toppers spreiden.

0
Poeksel 20 maart 2023 om 11:07

En dan ontbreken Carthy, Carmargo en Cort nog! En eventueel piCColo.

0
Dr.Watt 20 maart 2023 om 10:48

Carapaz, een man naar mijn hart. Een echte strijder.

De bookies schatten hel lager in dan jongens als Kuss. Daar ga ik niet in mee.

Hij zal hier wel meedoen voor het podium.

0
castroviejo 20 maart 2023 om 10:49

@Dr. Watt: Volgens mij is het een woordgrapje van Verweggistan gezien de achternamen. Camargo dus beter in de plaats van Amador. ;-) En dan is het ook nog eens drie keer J.C.

0
Dr.Watt 20 maart 2023 om 12:19

Haha, ja erin getuind.
De opmerking ivm de CCC ploeg had ik dan wel weer begrepen.

1

Net binnen

Populair

Materiaalzone