Carapaz gaat niet meer van start in slotetappe Ronde van Polen

zondag 9 augustus 2020 om 13:12
Carapaz gaat niet meer van start in slotetappe Ronde van Polen

foto: Cor Vos (archief)

Richard Carapaz zal de Ronde van Polen niet uitrijden. De Ecuadoraan kwam gisteren als leider ten val en Team Ineos wil geen enkel risico nemen. “Het is beter om Richard wat tijd te geven om volledig te herstellen”, zo legt ploegleider Matteo Tosatto uit.

Carapaz finishte na zijn valpartij nog wel als zestiende in de koninginnenrit naar Bukowina Tatrzańska, maar moest de leiderstrui afstaan aan een indrukwekkende Remco Evenepoel. “Richard voelde wat pijn na de valpartij. Het is beter om vroegtijdig uit de Ronde van Polen te stappen, zodat hij wat meer tijd heeft om te herstellen.”

“Het is de beste oplossing, aangezien we ook naar het grote plaatje moeten kijken. Hij zal binnenkort het parcours van de Giro d’Italia verkennen en van start gaan in de Ronde van Lombardije”, aldus ex-renner Tosatto. Ploegarts Alistair Park laat weten dat Carapaz last heeft van spierpijn en schaafwonden.

Team Ineos moet het in de slotetappe naar Krakau ook doen zonder Ian Stannard. De sterke Brit viel samen met Carapaz en heeft last van een ontwrichte rechterschouder. Hij zal in Groot-Brittannië verder worden onderzocht. “Een tweede scan zal ons meer vertellen over de ernst van de blessure.”

Dit artikel delen:

16 Reacties

stalle 9 augustus 2020 om 13:17

Jammer, maar verstandig besluit.

Hollow Knight 9 augustus 2020 om 13:22

Jammer dat ie viel, ik had graag een eerlijk duel gezien tussen hem en Evenepoel gisteren.

Kannibaal van Schepdaal 9 augustus 2020 om 13:26

Wees blij, nu heb je nog de illusie dat hij hem wel had kunnen volgen.

Hollow Knight 9 augustus 2020 om 13:33

Ik ben een Remco fan en kan Carapaz niet uitstaan.

Ik wil dat Evenepoel hem de vernieling in rijdt zonder dat er excuses kunnen gemaakt worden (zoals valpartijen, ziekte of “het is maar een voorbereidingskoers”).

Waarom ik Carapaz niet kan uitstaan? De meeste van zijn overwinningen heeft hij cadeau gekregen, omdat iedereen naar elkaar kijk.

Hij heeft een grote mond, maar heeft eigenlijk nog niet zoveel bewezen. Nu gaan ze hem echt niet meer laten rijden dus benieuwd hoeveel wedstrijden hij nog gaat winnen.

En hij rijdt voor INEOS, de ploeg die het wielrennen al jaren verpest.

ProfrondeZevenbergen 9 augustus 2020 om 13:38

Wat een zever weer over INEOS. Alleen in de Tour zijn ze dominant en de rest van het jaar valt het reuze mee. Wielrennen is meer dan 3 weken Tour.

@Kannibaal
lol

Magician 9 augustus 2020 om 14:49

Zo’n Giro krijg je wel even cadeau ja, en Remco heeft alles helemaal op eigen kracht gedaan. Meten met twee maten.

Hollow Knight 9 augustus 2020 om 15:19

@Magician

Heb je de Giro wel gezien? Hij heeft meer als 3 minuten cadeau gekregen.

VDB44 9 augustus 2020 om 15:26

@HK: Hij was in die Giro ook gewoon veruit de sterkste renner als je echt goed naar die Giro zou gekeken hebben. Hij geeft zelf zijn ploegmaat Landa in de laatste week nog de kans om voor een etappezege te gaan, maar die verliest in de spurt tegen Bilbao. Als Carapaz daar nog seconden nodig had gehad op Nibali, had hij ze gewoon kunnen pakken, want bergop heerste hij. En daarbij, tactiek hoort ook gewoon bij koers, dus als zijn tegenstanders daar fouten maken is dat ook part of the game.

Hollow Knight 9 augustus 2020 om 15:42

@vdb

Kijk eens hoeveel tijd hij verloor in de tijdritten… Dat had hij nooit goed gemaakt in de bergen als ze op zijn wiel reden. We zullen zien hoe hij omgaat met het statuut topfavoriet… Inderdaad tactiek hoort bij de koers, maar eens je grote koersen hebt gewonnen laten ze je niet zo maar meer rijden. :)

VDB44 9 augustus 2020 om 17:02

@HK: Hij verliest op Nibali 2’03” in 3 tijdritten, inclusief een laatste tijdrit waar hij al reserve had. Daar tegenover staat dat hij al wint in de eerste week voor Ewan en Ulissi in een heuvelrit. Na de rit waar ze hem “onderschatten” (das nog iets anders dan cadeau doen en het ging om 2 minuten en geen 3), trekt hij die lijn in alle volgende bergritten gewoon verder, keer op keer pakt hij tijd of blijft zonder problemen in de kopgroep, dus hij is ook nog veruit de sterkste in de laatste onderhalve week, die vol bergen stak. Zoals hierboven al aangehaald, in de laatste bergrit rijdt hij zelf gewoon in dienst van een op dat moment wat gefrustreerde ploegmaat Landa die door pech nooit echt in het spel voorkwam. Daar had hij ook nog kunnen zelf aanvallen, maar de zege was al zo goed als binnen zonder valpartij in de tijdrit. Ik was ter plekke in de Giro voor het werk, die gast heeft de Giro nergens gestolen. In de Tour was ik ook, daar was het verschil tussen Bernal en de rest pas veel later in de ronde duidelijk en was er nog de ‘hulp’ van het noodweer. Nee, Carapaz was op voorhand mss een verrassende winnaar, maar cadeau gekregen my ass, die gast was gewoon de beste over 3 weken gezien. En weet dat ik een Nibali-fan ben.

Michiel De Rooij 9 augustus 2020 om 13:40

Nee Evenepoel is een bescheiden menneke

Hollow Knight 9 augustus 2020 om 13:59

It’s not arrogance if you can back it up.

Robert Rodenburg 9 augustus 2020 om 15:53

Strange guy die holle nicht

Joaquim Agostinho 9 augustus 2020 om 16:04

hol vat kan ook!

James Highsand 9 augustus 2020 om 21:26

Mijn allerlaatste verzoek aan de redactie om een persoon als Hollow Knight uit te sluiten. Wat willen jullie met dit forum? Een platform waar wielerliefhebbers leuk met elkaar over de koers kunnen ‘kletsen’, of een platform voor ordinaire scheldpartijen, waar mensen ongelimiteerd tegen alles en iedereen kunnen aanschoppen.
Als personen als Hollow Knight op dit forum actief mogen blijven, dan is dit mijn laatste reactie geweest en zal ik nooit meer ook maar één reactie op Wielerflits lezen.

Hollow Knight 9 augustus 2020 om 21:50

En waar heb je mij iemand zien uitschelden? Ik zie hier twee reacties die mij uitschelden, maar dat vind je blijkbaar niet zo erg…

Hmm, wees eens wat objectiever. Je wilt precies graag in een bubbel leven waar iedereen het met je eens is.

Headlines

Materiaalzone

Populair